SON DAKİKA



Haber > Dünya > Hepsi Türkiye'ye! 70 yıl önceki savaşı unutmadılar

Hepsi Türkiye'ye! 70 yıl önceki savaşı unutmadılar

14 Şubat 2023 Salı - 10:21




Bosna Hersek'ten İngiltere'ye, Kolombiya'dan Tayvan'a dünyanın dört bir yanında insanlar Türkiye için ayakta. Depremin birinci haftasında eşi benzeri olmayan bir adım atan ülke ise, Türk askerinin savaşta akıttığı kanı hatırlattı.





Türkiye'nin yüreğini yakan deprem felaketlerinde dokuzuncu gün. 30 bini aşkın insanın yaşamını yitirdiği deprem bölgesinde binlerce bina yerle bir oldu, enkazları tarayan arama kurtarma ekipleri zamana karşı yarış veriyor. Dışişleri Bakanlığı, Pazartesi akşamı sunduğu son güncellemede Türkiye'ye 100 ülkenin yardım teklif ettiğini ve halihazırda 80 ülkeden 9 bini aşkın arama kurtarma uzmanının sahada olduğunu duyurdu. Beş ülke daha deprem bölgesine ekip gönderecek ve 860 uzman daha sahada olacak.

Yurt dışından gelen bazı arama kurtarma ekipleri ise, görevlerini tamamlayıp ülkelerine dönmeye başladı. Yunanistan, Almanya gibi ülkelerde deprem bölgesinden dönen yardım ekipleri çiçeklerle karşılandı.

Türkiye'ye arama kurtarma ekiplerinin yanı sıra dünyanın dört bir yanından insani yardım yağıyor. Güney Kore'den Kolombiya'ya, Tayvan'dan Belçika ve Hollanda'ya kampanyalar hız kesmiyor.

İNGİLTERE

Depremzedelere yardım kampanyasına destek çığ gibi, üç günde Türkiye ve Suriye için 60 milyon Sterlin toplandı. Sky News yayınına katılan İngiltere Afetler Acil Durum Komitesi'nden (DEC) Saleh Saeed, "İnanılmaz bir 60 milyon bağışlandı, özellikle İngiltere halkından. Olağanüstü bir miktar" dedi.


İngiltere'deki yardım kampanyasında, Kızılhaç, Oxfam ve ActionAid gibi örgütler başı çekiyor ve miktarın önümüzdeki günlerde daha da artması bekleniyor.

KOLOMBİYA

Güney Amerika ülkesinde başlatılan yardım kampanyalarına yoğun destek var. Türkiye'nin Bogota Büyükelçiliği bir yardım üssü haline geldi, Kolombiyalılar günlerdir insani yardımları tasnif edip paketliyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap