SON DAKİKA



Haber > Dünya > Hazırlık son aşamada!

Hazırlık son aşamada!

01 Mayıs 2023 Pazartesi - 10:50




Ukrayna ve Rusya ordularının uzun süredir konuşulan büyük taarruz için hazırlıklarını son aşamaya getirdiği belirtiliyor. Uydu görüntülerinde, her iki tarafın da yığınak ve savunma hatlarını oluşturduğu gözleniyor.





Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırıları sürüyor. Son olarak Ukrayna’nın Uman kentinde çok katlı bir binaya düzenlenen saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 23’e ulaştığı, ölenlerin 6’sının çocuk olduğu bildirildi. Arama kurtarma çalışmalarının bir günden fazla sürdüğü, 17 kişinin kurtarıldığı, olayda 19 kişinin de yaralandığı belirtiliyor.

Bununla birlikte bahar aylarında düzenleneceği söylenen büyük Rus saldırısı ve Ukrayna’nın karşı taarruzu konusunda her iki tarafın da hazırlıklarını son aşamaya getirdiği haber veriliyor. CNN’in uydu görüntülerine dayandırdığı haberine göre, Rus ordusu Ukrayna’nın güneyindeki bölgelerde yer alan hatlarını hendekler, barikatlar, mayın tarlaları ve siperlerle güçlendirdi. Ukrayna ordusunun saldırı harekâtını güney cephesinde yoğunlaştıracağı tahmin edilirken, Rusya’nın bölgedeki savunma hattının yüzlerce kilometre uzunluğa eriştiği belirtildi.

Ukrayna taarruzunda savunma hattına kurulan engellerin hızla aşılmasının, taarruzun başarısı için belirleyici olabileceği belirtiliyor. Zira burada yakalanacak ivme, bölgedeki Rus komuta ve kontrolünü sekteye uğratarak savunma hattını dağıtma potansiyeli taşıyor. Uydu şirketi Maxar’ın sağladığı görüntüleri inceleyen CNN, Zaporijya bölgesinde çok sayıda siper kazıldığını yazdı. Rus güçlerinin Ukrayna’nın güneyinde oluşturduğu savunma hatları, ilk olarak geçen kasımda Rusya’nın Herson’dan çekilme kararının ardından görülmeye başlamıştı.

Ukrayna tarafındaki hazırlığınsa, tedarik hatlarını, cephanelik depolarını ve yakıt binalarını yok etmeye yönelik olduğu düşünülüyor. Ukrayna güçlerinin aylardır planlanan karşı saldırıya ne zaman veya hangi bölgeden başlayacağı bilinmiyor.

WAGNER: BAHMUT’TAN ÇEKİLEBİLİRİZ


Rus paralı asker grubu Wagner’in şefi Yevgeni Prigojin, yetersiz ikmal ve tedarik nedeniyle asker kayıplarının çok arttığını, bunun düzeltilmemesi durumunda Ukrayna’nın doğusundaki Bahmut kentinden çekileceklerini dile getirdi. Rus askeri blog yazarı Semyen Pegov’a verdiği röportajda, “Her gün üst üste yığılmış binlerce cesedi tabutlara koyup evlerine gönderiyoruz” diyen Prigojin, top cephanesi eksikliği nedeniyle kayıplarının, normalden beş kat fazla olduğunu dile getirdi.

DW’nin haberine göre, gerekli ikmalin ivedilikle yerine getirilmesi için Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu’ya mektup gönderdiğini belirten Prigojin, “Cephane açığımızın kapatılmaması durumunda, daha sonra fareler gibi kaçmamak için, ya organize bir şekilde geri çekilmeye ya da burada ölmeye mecburuz” dedi. Güçlerinin bir bölümünü Bahmut’tan çekmek zorunda kalabileceğini ifade eden Prigojin, böyle bir durumda cephenin başka kısımlardan çökme tehlikesi ile karşı karşıya kalabileceğini vurguladı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap