SON DAKİKA



Haber > Dünya > Havan topuyla saldırıyoruz

Havan topuyla saldırıyoruz

28 Eylül 2015 Pazartesi - 13:05




YPG, IŞİD'e karşı operasyon başlattığını duyurdu ve Türkiye sınırındaki Cerablus’u almaya hazır olduğunu açıkladı





PKK ile bağlantılı Kürt siyasi yapılanması PYD’nin silahlı kolu YPG, Türkiye sınırındaki Cerablus’u almaya hazır olduğunu açıkladı. İran’ın yarı-resmi Fars Haber Ajansı FNA da, YPG’nin Rakka ili’nin kuzey bölgelerinde IŞİD’e karşı yeni operasyonlar başlattığını duyurdu.

YPG’nin, Hişa el-Shabal’ı “teröristlerden temizlediği” kaydedildi. Bir gün önce de, Cerablus’taki IŞİD karargâhına havan saldırısı düzenlendiği ifade edildi. YPG’li yetkili Nureddin Gaban, “Cerablus’ta en az 5 IŞİD hedefini vurduk” dedi. Gaban, IŞİD’e karşı operasyonların devam edeceğini söyledi.Konuyla ilgili bir haber de Sputnik'te yer aldı. YPG'nin de içinde yer aldığı Burkan El Fırat Güçleri sözcüsü Şervan Devriş, Cerablus'un IŞİD'den alınması konusunda kararlı olduklarını söyledi.

 Devriş, Cerablus'a şimdilik havan toplarıyla saldırdıklarını belirterek, şöyle konuştu:

 "Cerablus'taki IŞİD mevzilerine yönelik havan saldırıları düzenliyoruz. Yakın çatışma yok ama her şeye de hazırız. Attığımız havan toplarında IŞİD'den ölü ve yaralılar var. Koalisyon uçakları da sürekli IŞİD mevzilerini havadan bombalıyor. Örgüt panik içerisinde. Kentin etrafını mayınlarla ve hendeklerle döşemiş. IŞİD, kimsenin kentten çıkmasına izin vermiyor, sivilleri kalkan olarak kullanıyor."

 KIRMIZI ÇİZGİYE AYKIRI


 Cerablus, ABD ve Türkiye’nin anlaşmaya vardığı ‘IŞİD’den arındırılmış bölge’yi kapsıyor. Ankara, Kürt kantonlarının arasında yer alan Cerablus’ta da PYD’nin etkin olması ile sınırda bir Kürt koridorunun kurulmasını ‘kırmızı çizgi’ ilan etmişti. Ankara’nın Cerablus’ta terör örgütü olarak görülen YPG’nin dahil olacağı operasyona sıcak bakmayacağı öngörülüyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap