SON DAKİKA



Haber > Dünya > Hapishaneyi bastılar! 300 mahkum serbest

Hapishaneyi bastılar! 300 mahkum serbest

02 Nisan 2015 Perşembe - 15:16




Yemen'deki çatışma ortamından yararlanan terör örgütü El Kaide hapishaneyi bastı. El Kaide cezaevindeki 300 mahkumu serbest bıraktı. El Kaide, bu say





Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun havadan vurduğu Yemen'de çatışma ortamı El Kaide'ye yaradı. Yemen'de isyancı Husilerin güney liman kenti Aden'e yönelik ilerleyişi de durduruldu.

Yemen'deki iç karışıklıktan yararlanan terör örgütü El Kaide ülkenin güney doğusundaki Mukalla kentinde bir cezaevine baskın düzenledi. El Kaide cezaevindeki 300 mahkumla birlikte bölgedeki liderlerinden Caled Batarfi'yi de serbest bıraktı. Batarfi 4 yıldır cezaevinde bulunuyordu. El Kaide'nin saldırısında iki güvenlik görevlisi ve 5 mahkumun öldürüldüğü belirtildi.

Mukalla'da Suudi destekli Devlet Başkanı Mansur Hadi'ye bağlı birliklerle de çatışan El Kaide militanları hükümet binaları ve bankaları bastı.

ADEN'DE ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR

Yemen'de Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon ile Husi militanlar arasındaki çatışmalar da devam ediyor. Husi militanları taşıyan ve eski devlet başkanı Ali Abdullah Salih'e bağlı askerlerin komutasındaki tank ve zıhlı araç konvoyu, Aden'in merkezine yakın Kor Maksar mahallesine kadar ulaşmıştı. Suudi hava bombardımanı ile kısmen çekilen zırhlıların ara sokaklarda tutunmaya çalıştığı belirtildi. Aden'de iki tarafta henüz kontrolü ele geçirmiş değil. Yemen'de çok taraflı bir çatışma yaşanıyor. İran destekli Husiler ve müttefikleri Ali Abdullah Salih'e karşı Suudi destekli Mansur Hadi savaşıyor. Terör örgütü El Kaide ve IŞİD ise her iki tarafla çatışıyor.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap