SON DAKİKA


Foto Galeri > Hamile kalmamak için rahim ağızlarına yağ sürüyorlar!

Hamile kalmamak için rahim ağızlarına yağ sürüyorlar!

11 Eylül 2020 Cuma - 21:45

Tarihin en büyük imparatorluklarından Roma'nın, inanılmaz özelliklerini duyunca çok şaşıracaksınız.

1 / 15 Hamile kalmamak için rahim ağızlarına yağ sürüyorlar!

Çoğu fimlere ilham kaynağı olan Antik Roma, ekranlarda gördüğümüzden çok daha fazlası. Genelde Gladyatör savaşlarını bildiğimiz imparatorluğun bilinmeyen o kadar ilginç özelliği var ki. Hadi gelin birlikte hayretler içerisine düşeceğiniz tarihi yolculuğa çıkalım.

2 / 15 Hamile kalmamak için rahim ağızlarına yağ sürüyorlar!

Zehirleyerek birini öldürmek Antik Roma'da çok yaygın kullanılıyordu. Size rakip olan birini, akrabanızı, eşinizi ya da tahta çıkmanızı engelleyecek her kim varsa yemeğine zehir katarak öldürmek çok normal karşılanıyordu.

3 / 15 Hamile kalmamak için rahim ağızlarına yağ sürüyorlar!

Temizlik ve hijyen konusunda da hayli sıkıntılı olan Antik Roma, salgın hastalıklarla da her zaman karşı karşıya kaldı.

4 / 15 Hamile kalmamak için rahim ağızlarına yağ sürüyorlar!

Yapılan araştırmalara göre, pek çok bakteri ve enfeksiyon hastalıklarıyla sıklıkla karşılaşıyorlarmış. Roma'da yaşayan halk gladyatör kanı içiyordu.

5 / 15 Hamile kalmamak için rahim ağızlarına yağ sürüyorlar!

Bunun kendilerine güç verdiğine inanıyorlardı. Bazen de bu kanları toplayarak satıyorlardı. Bu toplanan kanlar o dönemde bazı hastalıkların tedavisinde de kullanılıyordu

6 / 15 Hamile kalmamak için rahim ağızlarına yağ sürüyorlar!

Tuvalet kağıdı yerine ucuna sünger geçirilmiş sopalar kullanıyorlardı. Bu süngerler suya batırıldıktan sonra tekrar kullanılıyordu.

7 / 15 Hamile kalmamak için rahim ağızlarına yağ sürüyorlar!

Roma halkı giydikleri beyaz kıyafetlerini temiz tutmak için büyük bir çaba sarf ediyorlardı.

8 / 15 Hamile kalmamak için rahim ağızlarına yağ sürüyorlar!

Evlerde tuvalet olmadığı için, umumi tuvaletler kullanılıyordu. Fakat bu tuvaletlerde, mahremiyet ön planda değildi. Herkes aynı yerdeki birkaç tuvaleti, aralarında herhangi bir bölme olmadan kullanıyordu.

9 / 15 Hamile kalmamak için rahim ağızlarına yağ sürüyorlar!

Antik Roma döneminde insanlar hastalandıklarında, tedavi için ilginç yöntemlere başvuruyorlardı. O dönemde hasta olan insanlar, hayvan dışkısı ya da hayvan beyni yediklerinde iyileşeceklerine inanıyorlardı.

10 / 15 Hamile kalmamak için rahim ağızlarına yağ sürüyorlar!

Hamile kalıp çocuk doğurmak Antik Roma'da oldukça zahmetli gerçekleşiyordu. Enfeksiyonlar ve aşırı kanama sebebiyle, doğum hem anne hem de bebek için oldukça yüksek risk barındırıyordu. Bu sebeple de kadınlar, hamile kalmak istemiyorlardı.

11 / 15 Hamile kalmamak için rahim ağızlarına yağ sürüyorlar!

Doğum kontrol yöntemleri için de yine ilginç girişimlerde bulunuyorlardı. Rahim ağzına bazı yağlar sürmek ya da sperm girişini engelleyici önlemler almak bu yöntemlerden birkaçıydı.

12 / 15 Hamile kalmamak için rahim ağızlarına yağ sürüyorlar!

Antik Roma'da akıllara durgunluk veren bir ceza sistemi de vardı. İşlenen suç eğer büyükse, içi hayvanlarla dolu olan bir çuvalla nehre atılıyorlardı. Bazı suçlular da canlı canlı yakılıyordu.

13 / 15 Hamile kalmamak için rahim ağızlarına yağ sürüyorlar!

Roma'da küçücük kız çocukları, zorla evlendiriliyorlardı. Çoğu Romalı kız çocuğu, 14 yaşına gelmeden evlenmeye zorlanıyordu. Üst tabaka ailelerin kızlarının evlilik yaşı 12,alt tabaka ailelerin kızlarına ise 20 yaşına kadar zaman tanınıyordu.

14 / 15 Hamile kalmamak için rahim ağızlarına yağ sürüyorlar!

Romalılar, temizlik için banyoda sabun kullanmak yerine ilginç bir yönteme başvurmuşlar. Önce kendilerini yağlayarak sonrada vücutlarını kazıyorlardı. Böylece de kirlerinden arındıklarına inanılıyordu.

15 / 15 Hamile kalmamak için rahim ağızlarına yağ sürüyorlar!

Antik Roma'nın en bilinen etkinliği de gladyatör savaşları. Arena'da bir araya gelen halk sırf eğlence için hem binlerce hayvanı hem de birbirlerini katlediyorlardı. Bu kanlı dövüşlere sahne olan Kolezyum'da da bir oturma düzeni mevcuttu. En ön sıralar soylular için ayrılırken en arkalar da köleler oturuyorlardı. Gösteri bittikten sonra, köleler, arena içindeki kumları değiştirip, kanları temizlemekle ve ölen insan ya da hayvanları taşımakla görevliydiler.





VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap