SON DAKİKA



Haber > Dünya > Hamas İsrailli rehinelerin yeni videosunu paylaştı: Rehinelerden Netanyahu'ya tepki

Hamas İsrailli rehinelerin yeni videosunu paylaştı: Rehinelerden Netanyahu'ya tepki

30 Ekim 2023 Pazartesi - 21:52




Hamas, Gazze Şeridi'nde rehin tutulan üç İsrailli kadının İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu gönderdiği mesajları içeren bir video yayınladı. Rehineler, Netanyahu'nun 7 Ekim saldırısında kendilerinin yanında olmadığı ve İsrail'de rehin tutulan Filistin esirlerin serbest bırakılması için çağrı yaptı.





Hamas'ın Kassam Tugayları, İsrail Başbakanı Netanyahu'ya mesaj gönderen İsrailli üç kadın esirin videosunu yayınladı. Kadınların kimliği ise henüz belirlenemedi.

Rehinelerden biri Netahyahu’ya  “Bu durumla, 7 Ekim'de neden olduğunuz başarısızlık yüzünden karşı karşıyayız, hepimizi serbest bırakmak zorundasınız." dedi. 

Söz konusu rehine, İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutuklulara atıfta bulunarak kendilerinin ve tüm Filistin vatandaşlarını serbest bırakılmasını istedi. 

Diğer bir rehine ise, "7 Ekim'de İsrail ordusu yoktu ve kimse bize gelmedi, hepimizin öldürülmesini istiyorsunuz.“ açıklamasını yaptı. 

229 İSRAİL VATANDAŞI ESİR ALINDI


İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik 7 Ekim’de başlattığı saldırılar devam ederken, Hamas tarafından düzenlenen Aksa Tufanı Operasyonu’nda 229 İsrail vatandaşı Gazze’ye kaçırılarak esir alınmıştı.

Diğer taraftan, İsrail'de yayın yapan Haaretz gazetesi, dünkü başyazısında şu ifadelere yer vermişti:

"İsrail, ivedilikle tüm Filistinli güvenlik tutuklusunu serbest bırakmalı, kalabalık morg buzdolaplarını boşaltmalı ve rehineleri evlerine geri döndürmek için gereken her şeyi yapmalı. Hem de hemen, bugün.Hükümet, rehinelerin geri getirilmesinin en önemli hedefi olduğunu açıklamalı. Devletin 229 kişiyi feda etme yetkisi yok, kimse ona bu yetkiyi vermez." 

İsrail ordusu, Gazze'de esir alındığı tespit edilen 229 kişinin ailesine ulaştığını açıklamış, bu sayının artabileceğini bildirmişti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap