SON DAKİKA



Haber > Dünya > Hamas açıkladı, "Gazze'de insani ara uzatılabilir"

Hamas açıkladı, "Gazze'de insani ara uzatılabilir"

29 Kasım 2023 Çarşamba - 12:15




Fransız haber ajanası AFP'ye konuşan bir Hamas kaynağı, İsrail'le anlaşılan insani aranın 4 gün daha uzatılmasına sıcak baktıklarını söyledi. İsrail devlet televizyonu KAN da insani duraklamanın birkaç gün daha uzatılabileceğini duyurdu.





Hamas'a yakın bir kaynak, İsrailli esirlerin Filistinli mahkumlarla takas edildiği Gazze'deki duraklamanın 4 gün daha uzatmaya hazır olduklarını söyledi.

AFP'ye konuşan yetkili, "Hamas arabuluculara ateşkesi 4 gün daha uzatmak istediğini ve bu süre zarfında kendisinin ve diğer Filistinli direniş hareketlerinin ellerinde bulunan İsrailli esirleri mevcut ateşkes şartlarına göre serbest bırakabileceklerini bildirdi." dedi.

İSRAİL DE DAHA FAZLA ESİR TAKASI İÇİN İNSANİ ARAYI UZATABİLİR

İsrail devlet televizyonu KAN da Hamas ile Tel Aviv arasında arabulucular aracılığıyla devam eden müzakereler sonucunda, İsrail'in insani arayı birkaç gün daha uzatılabileceğini bildirdi. Haberde, taraflar arasında devam eden müzakerelerde, Gazze Şeridi'ndeki çatışmalara verilen insani duraklamanın birkaç gün daha uzatılabilmesi ve asker ve sivil esirlerin takasını içeren bir mutabakatın ele alındığı aktarıldı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap