SON DAKİKA



Haber > Dünya > "Hamaney'in Mehdi ile irtibatı var"

"Hamaney'in Mehdi ile irtibatı var"

20 Mayıs 2016 Cuma - 10:24




İran'ın taklit mercilerinden Ayetullah Nasır Mekarim Şirazi ülkenin dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in Mehdi ile irtibatı olduğunu öne sürdü.





İran'dan yayın yapan jamkaran.ir haber sitesine göre, Kum kentinde 12'ncisi düzenlenen Uluslararası Mehdeviyet Doktrini Konferansı'nda konuşan 90 yaşındaki Ayetullah Nasır Mekarim Şirazi, "Dini liderin başarılı olduğunun delillerinden biri de kendisinin İmam Mehdi'yle bu mescitteki (Cemkeran Mescidi) yakın irtibatıdır" iddiasında bulundu.

Şirazi, "Biz zamanını tayin etmiyoruz. Fakat Mehdi'nin çıkışı büyük bir ümitle yakındır" ifadelerini kullandı. İran'daki Caferiler, Mehdi'nin kıyametin kopmasına yakın bir zamanda ortaya çıkacağına inanıyor. Dünyada kaos ve savaşların artması Mehdi'nin geliş alametleri olarak kabul ediliyor. Kum ile Kaşan kenti arasındaki Cemkeran köyüne yakın Cemkeran Mescidi, Caferi mezhebine mensup bazı kişilerce Mehdi'yle irtibat kurulan yer olarak inanılıyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap