SON DAKİKA



Haber > Dünya > Hamaney: Toprağımıza saldırdılar

Hamaney: Toprağımıza saldırdılar

11 Nisan 2024 Perşembe - 09:39




Ortadoğu’da iki önemli güç İsrail ve İran arasındaki güç mücadelesi ve gerginlik devam ederken, İran’ın Suriye’nin başkenti Şam’da konsolosluk binasına yönelik saldırıya nasıl bir yanıt vereceği hala bekleniyor.





İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, Ramazan ayının sona ermesi münasebetiyle yaptığı konuşmada “Şeytani rejim bir hata yaptı ve cezalandırılmalı, cezalandırılacak da” ifadelerini kullandı. Bayram namazı sonrası yaptığı açıklamada bir kez daha İsrail’i hedef alan Hamaney, Şam’daki konsolosluk binasına yapılan saldırının uluslararası anlaşmalara aykırı olduğunu vurguladı, “Herhangi bir ülkedeki konsolosluk ve büyükelçilik ofisleri o ülkenin topraklarıdır. Konsolosluğumuza saldırdıkları zaman, bizim topraklarımıza da saldırmışlar demektir” dedi. İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz ise, Hamaney’e cevap vererek İran’ın kendi topraklarından saldırması durumunda İsrail’in karşılık vereceğini duyurdu. İsrail 1 Nisan’da İran’ın Şam Büyükelçiliği yerleşkesi içerisindeki konsolosluk binasını vurmuştu.

Elçilik o ülkenin toprağı mı?

Hamaney konsolosluk saldırısıyla ilgili yaptığı açıklamada “Konsolosluk ve büyükelçilik ofisleri o ülkenin topraklarıdır” dedi ve İsrail’in kendi topraklarını vurduğunu ima etti. Ancak bu doğru bilinen bir yanlış. Genel kanının aksine, elçilik ve konsolosluk binaları ait oldukları ülkenin toprağına dahil değil. Bu binaların dokunulmazlığı olsa da, o ülkenin toprağı olarak değerlendirilmiyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap