SON DAKİKA



Haber > Dünya > Hamaney: BAE, İsrail anlaşmasıyla İslam dünyasına ihanet etti

Hamaney: BAE, İsrail anlaşmasıyla İslam dünyasına ihanet etti

01 Eylül 2020 Salı - 13:15




İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, İsrail ile ilişkileri normalleştirmek için anlaşma imzalayan Birleşik Arap Emirlikleri’ni ‘İslam dünyasına ihanet etmekle’ suçladı.





İran, ‘baş düşmanı’ olarak gösterilen İsrail ile ilişkileri normalleştirme kararı alan Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) sert tepki gösterdi.

Dini lider Ayetullah Ali Hamaney, Twitter’dan yaptığı açıklamada, “BAE, İslam dünyasına, Arap uluslarına, bölge ülkelerine ve Filistin’e ihanet etti. Elbette bu ihanet uzun sürmeyecek” ifadelerini kullandı.

Hamaney, “BAE yöneticileri bölgenin kapısını Siyonistlere açtılar, bir ülkenin gaspı meselesi olan Filistin sorununu görmezden geldiler ve normalleştirdiler. Bu lekeyi taşıyacaklar. Umuyorum ki BAE kısa zamanda kendine gelir ve yaptıklarını telafi eder” dedi.

Birleşik Arap Emirlikleri ile İsrail arasındaki normalleşme süreci 13 Ağustos'ta varılan anlaşma ile başladı.

Arabuluculuk rolüne soyunan ABD Başkanı Trump, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ve Birleşik Arap Emirlikleri Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed'in ikili ilişkilerin tamamen normalleştirilmesi konusunda uzlaşmaya vardıklarını açıkladı.


Anlaşma kapsamında İsrail'in Batı Şeria'daki bazı bölgeleri ilhak etme planını askıya aldığı belirtildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap