SON DAKİKA



Haber > Dünya > Halk 'Nazarbayev' dedi

Halk 'Nazarbayev' dedi

27 Nisan 2015 Pazartesi - 09:33




Kazakistan'da devlet başkanlığı seçimini, oyların yüzde 97,5'ini alan mevcut Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev kazandı.





Kazakistan’da kazanan belli oldu… Kazakistan'da devlet başkanlığı seçimi sandık çıkış anketlerine göre, mevcut Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev'in oyların yüzde 97,5'ini alarak yeniden başkan seçildiği açıklandı. Demokrasi Enstitüsü Müdürü Yulya Kuchinsky, Devlet Başkanlığı Merkezi İletişim Servisinde yaptığı açıklamada, 14 seçim bölgesindeki 550 sandıkta binden fazla kişiyle yapılan çıkış anketlerine göre mevcut Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev'in oyların yüzde 97,5'ini aldığını bildirdi. Kuchinsky, seçimlerde yarışan Kominist Parti'nin adayı Turgun Sızdıkov'un 1,87, bağımsız aday Abelgazi Kusainov'un ise yüzde 0,63 oy aldığını ifade etti. 1989 yılından beri bu görevi yürüten Nazarbayev bu seçimi de kazanmasıyla birlikte beşinci kez devlet başkanı seçilmiş oldu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap