SON DAKİKA



Haber > Dünya > Halk isterse gitmeye hazırım

Halk isterse gitmeye hazırım

02 Mart 2016 Çarşamba - 12:53




Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, Alman televizyonuna verdiği söyleşide Suriye halkının istemesi durumunda görevini bırakmaya hazır olduğunu söyledi.





Alman ARD TV kanalına konuşan Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, Suriye yönetiminde kimlerin olacağı konusundaki söz hakkının yabancı devletlere ya da yetkililere değil Suriye halkına ait olduğunun altını çizerek halkın istememesi durumunda bir gün bile görevde kalmayacağını belirtti.

Sputnik'in haberine göre Esad, ateşkesin hayata geçtiği günün, Suriye için tarihi bir gün sayılıp sayılmayacağına ilişkin soruya ‘öyle olmasını umut ettiği’ cevabını verdi.

Suriye ordusunun karşısında 100’ü aşkın silahlı grup olduğunu vurgulayan Esad, bu grupları destekleyen birçok devletin de bulunduğunun altını çizdi. Ateşkes konusunda anlaşmaya varmanın uzun sürmediğini, asıl zaman alanın "teröristleri destekleyen devletlerin bu karara varmaları" olduğunu söyleyen Esad, Suriye’nin uzun zamandır yerel düzeyde benzer anlaşmalar yaptığını ve bunların başarıya ulaştığını ifade etti. Esad, Suriye halkının kendisinden görevden çekilmesini istemesi halinde bunu tereddütsüz yapacağını, çünkü hiçbir sorumlunun halkın desteğini almadan başarılı olmasının mümkün olmadığını ifade etti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap