SON DAKİKA



Haber > Dünya > Halilzad: Afganistan'da siyasi birlik şart

Halilzad: Afganistan'da siyasi birlik şart

08 Mayıs 2021 Cumartesi - 13:33




ABD'nin Afganistan Özel Temsilcisi Zalmay Halilzad sosyal medya hesabından açıklama yaptı.





ABD'nin Afganistan Özel Temsilcisi Zalmay Halilzad, Afganistan'da barışın sağlanması için uluslararası fikir birliğinin bulunduğunu belirtti.

Zalmay Halilzad, "Eğer Taliban barış yapmazsa ABD, mevcut hükümetin devamını destekleyecektir." ifadesini kullandı.

ABD'nin Afganistan Özel Temsilcisi Halilzad, son olarak barış turu kapsamında Almanya, Katar, Özbekistan, Tacikistan ve Afganistan'ı ziyaret etmişti.

Ülkede bir yandan istikrarın sağlanması için barış çabaları sürerken diğer yandan da şiddet olayları artarak devam ediyor.

Afganistan hükümetine göre yaklaşık bir haftadır yabancı güçlerin çekilmeye başlamasından bu yana ülkede şiddet olayları bir hayli arttı.


Bu süre içerisinde Baglan vilayetinin Burka ilçesi, Baglan'ın Şehri Kuhne bölgesi ve Gazne vilayetinde 2 askeri karakol Taliban kontrolüne geçti.

Öte yandan Afganistan Savunma Bakanlığı, ülke genelinde son 24 saat içerisinde 9 vilayette Taliban ile yaşanan çatışmada ve operasyonda 250 Taliban üyesinin öldürüldüğünü ve 106 militanın da yaralandığını açıkladı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap