SON DAKİKA



Haber > Dünya > Halep'te ambulanslarımız vuruldu!

Halep'te ambulanslarımız vuruldu!

15 Ağustos 2016 Pazartesi - 16:33




Geçen aylarda Biz Ümmetiz Platformu tarafından "Bir Ambulans Bin Yaşam" sloganıyla Halep ve çevresine gönderilen 3 ambulansın, saldırı sonucu kullan





Biz Ümmetiz Platformu tarafından geçen aylarda Halep ve  çevresine gönderilen 25 ambulanstan 3'ünün varil bombasıyla vurulduğu bildirildi.

Platform temsilcisi Abdülhamit Altıntaş, "Bir Ambulans Bin Yaşam" sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında  hazırlanarak Halep ve çevresine gönderdikleri ambulanslardan 3'ünün içinde yaralı  varken varil bombasıyla vurulduğunu söyledi.

Suriye'deki olayların başladığı günden itibaren sivil halkın yardımına  koştuklarını anlatan Altıntaş, "Biz gıda ve yaşamsal malzemelerin yanı sıra  sağlık alanında da kardeşlerimizin yanında oluyoruz. Geçtiğimiz aylarda temin  edilip Suriye'nin Halep ve çevresine uğurladığımız tam donanımlı  ambulanslarımızdan 3'ü savaş uçaklarının hedefi oldu. Halep'te ambulanslarımız  vuruldu." dedi.

Altıntaş, Suriye içinde 4 sağlık merkezleri bulunduğunu ve buraların  da rejim güçlerinin hedefi haline geldiğini aktararak, bölge insanının acil  sağlık ihtiyacı için yer altı hastanesiyle hizmet vermeye çalıştıklarını ifade  etti.

 Savaş uçaklarının özellikle sağlık alanlarını bombalaması sonucu daha  fazla kayıplar verildiğini aktaran Altıntaş, "Arkadaşlarımız hemen her gün  bölgede sivil kayıpların önlenmesi için yaralıları ayakta kalabilen sağlık  merkezlerine saldırılar altında ulaştırmaya çalışıyor. Ambulanslarımız dikkat  çekmemesi için çamurla kaplanıyor ama ne yazık ki buna rağmen 3'ü varil  bombalarıyla vurularak hasar gördü." şeklinde konuştu.


Vurulan ambulansların içinde 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 6  kişinin de yaralandığını ifade eden Altıntaş, ilerleyen günlerde Halep ve  çevresine yeni ambulans göndereceklerini sözlerine ekledi.

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap