SON DAKİKA



Haber > Dünya > Haberler Zelenski’yi çıldırttı! Ukraynalı komutanlarına sert tepki: Planlarımız hakkında konuşmayı bırakın

Haberler Zelenski’yi çıldırttı! Ukraynalı komutanlarına sert tepki: Planlarımız hakkında konuşmayı bırakın

12 Ağustos 2022 Cuma - 17:28




Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş altı aydır tüm şiddetiyle devam ediyor.





Rusya ve Ukrayna arasındaki kanlı savaş tüm şiddetiyle sürüyor. Modern çağların bu savaşı, günümüz teknolojisinin tüm nimetlerinden faydalanırken bunun dezavantajlarını da yaşıyor. Savaşa dair her detayı dünya medyasından hepimiz öğrenmeye devam ederken Zelenski’den komutanlarına çok sert bir uyarı geldi. Haberler Zelenski’yi çıldırttı Ukraynalı komutanlarına sert tepki: Planlarımız hakkında konuşmayı bırakın

"PLANLARIMIZ HAKKINDA KONUŞMAYI BIRAKIN"

Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenski, komutanların, yerel ve askeri yetkililerin saldırı planları ve cephedeki olaylarla ilgili yaptıkları yorumlardan duyduğu rahatsızlığı dile getirerek yapılan açıklamaların 'sorumsuzca' olduğunu belirtti.

"SAVAŞ BOŞ KONUŞMAK İÇİN DOĞRU BİR ZAMAN DEĞİL"

Yetkililerden bu tür konularda konuşmayı bırakmalarını emreden Zelenski, "Savaş boş ve yüksek sesli açıklamalar yapmak için kesinlikle doğu bir zaman değil. Savunma planlarımız hakkında ne kadar az ayrıntı verirseniz, uygulama için o kadar iyi olur." dedi ve ekledi;

"Gazete manşetlerine çıkmak istemeniz ayrı bir şey ancak bu açıkça sorumsuzluk. Ukrayna için zafer istiyorsanız, devletimizin savunma planları hakkında söylediğiniz her kelimenin sorumluluğunun farkında olmalısınız."

  Haberler Zelenski’yi çıldırttı Ukraynalı komutanlarına sert tepki: Planlarımız hakkında konuşmayı bırakın

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Ukrayna Savunma Bakan Yardımcısı Hanna Malyar da Zelenski'nin peşinden konuya ilişkin bir açıklama yaparak bazı yetkililerin gazetecilere bilgi verdiği bir olayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.


Malyar açıklamasında "Böyle bir sızıntı, Ukrayna silahlı kuvvetlerinin tüm planlarını bozar. Düşman planlarımızı öğrenince eylemlerini ayarlar ve bu bilgileri bize karşı kullanır." dedi. Haberler Zelenski’yi çıldırttı Ukraynalı komutanlarına sert tepki: Planlarımız hakkında konuşmayı bırakın

KIRIM BİLMECESİ

Salı günü Kırım'daki Rus hava üssünü harap eden patlamaların ardından gazeteler, ismi açıklanmayan yetkililerin saldırının ardında Ukrayna olduğunu söylediğini aktardı, ancak Kiev saldırıyı üstlenmedi.

Rusya da benzer bir şekilde hava üssüne herhangi bir saldırının olmadığını, patlamanın mühimmat patlamasından kaynaklandığını ve can kaybı olmadığını açıkladı.

Rusya'nın iddialarının aksine patlama sonrası gelen uydu görüntüleri bölgede ciddi hasar olduğunu ortaya koydu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap