SON DAKİKA



Haber > Dünya > Guterres: Pakistan'ın şiddetli yağışlarla yüzleşmesi için büyük mali desteğe ihtiyacı var

Guterres: Pakistan'ın şiddetli yağışlarla yüzleşmesi için büyük mali desteğe ihtiyacı var

10 Eylül 2022 Cumartesi - 16:02




Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres bugün (Cumartesi) Pakistan’da selin etkili olduğu bölgeleri ziyaret ederken, Pakistan Ulusal Afet Yönetim Ajansı (NDMA) ise Belucistan'ın çeşitli bölgelerinde son muson yağmurları ve seller nedeniyle ölenlerin sayısının 270'e yükseldiğini bildirdi.





Pakistan'ın The Nation gazetesine göre, 14 Haziran'dan bu yana etkili olan muson yağmurları nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı bin 396 oldu.

Bir yetkili, şiddetli yağışların en az 500 bin hayvanın telef olmasına neden olduğunu belirtti. Yetkili, bölgedeki yağmur ve sel nedeniyle 64 bin 385 evin hasar gördüğünü, bunların 18 bin 410'unun tamamen yıkıldığını, 45 bin 975 evin ise kısmen hasar gördüğünü bildirdi.

Yetkili, sel nedeniyle bin 500 km'den fazla yol ve 22 köprünün hasar gördüğünü, mahsullerin yok olduğunu ve yetkililerin yağışlardan etkilenen bölgelerde yardım operasyonları yürüttüğünü de sözlerine ekledi.




Öte yandan Başbakan Şahbaz Şerif’in ofisinden yayınlanan bir video klipte Guterres, Sind’e gittikten sonra, "Trajediye ilişkin bu ayrıntılı açıklamaları duyduktan sonra etkilenmemek zor" dedi.

Guterres, "Pakistan'ın büyük mali desteğe ihtiyacı var. Bu bir cömertlik meselesi değil” dedi.




BM Genel Sekreteri, dünyanın iklim değişikliğinin düşük gelirli ülkeler üzerindeki etkisini anlaması gerektiğini söyledi ve “İnsanlık doğaya savaş açıyor ve doğa karşılık veriyor" ifadelerini kullandı.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap