SON DAKİKA



Haber > Dünya > Gürcistan'dan Duma'nın Donetsk ve Lugansk kararına tepki

Gürcistan'dan Duma'nın Donetsk ve Lugansk kararına tepki

16 Şubat 2022 Çarşamba - 16:58




Gürcistan'da Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı David Zalkaliani, Rusya Parlamentosu'nun alt kanadı Duma'nın, Ukrayna'nın doğusundaki Rusya yanlısı yönetimlerin tanınması için Devlet Başkanı Vladimir Putin'e çağrıda bulunulması kararına tepki gösterdi.





Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı David Zalkaliani, burada yaptığı konuşmada, Ukrayna ile dayanışma içinde olduklarını belirterek "Özgürlük mücadelesinde kardeş Ukrayna halkına dayanışmamızı ve somut desteğimizi bir kez daha ifade ediyoruz. Her zaman yanınızdayız çünkü özgürlük ve onun için mücadele vermenin bedelini çok iyi biliyoruz" dedi.

Üçüncü bir ülkenin, Gürcistan ve Ukrayna'nın işlerine karışamayacağını ifade eden Zalkaliani, "Hiç kimsenin, özgür ülkelerin kendi kalkınma yollarını, dostlarını ve ittifaklarını seçmelerini yasaklamaya hakkı yoktur. Kardeş Ukrayna halkıyla birlikte tarihi, hak edilmiş seçimimizi yapma yolunda yürümeye devam edeceğimizden eminiz" diye konuştu.

'Ukrayna bugün aynı çileyi yaşıyor'

Zalkaliani, "Kardeşimiz Ukrayna bugün aynı çileyi yaşıyor. Rus Duması'nın, Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçıların tanınması için Devlet Başkanı Vladimir Putin'e çağrıda bulunulması, Donetsk ve Lugansk'ı tanıma kararı rahatsız edici. Gürcistan bu eylemi kınıyor" ifadelerini kullanarak, Rusya'nın 2008'de Gürcistan'a da saldırdığını ve bunun sonucunda ülke topraklarının yüzde 20'sinin işgal edildiğini, yüz binlerce kişinin kendi topraklarında sığınmacı olduğunu aktardı.

Zalkaliani, 16 Şubat'ın sadece Ukrayna'nın değil, tüm ilerici toplumların Birlik Günü olması gerektiğini söyledi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap