SON DAKİKA



Haber > Dünya > Gürcistan'da sağlık çalışanları aşılanıyor

Gürcistan'da sağlık çalışanları aşılanıyor

15 Mart 2021 Pazartesi - 11:17




Gürcistan’da yeni tip korona virüs ile mücadele kapsamında sağlık çalışanlarına aşı yapılmaya başlandı. Ulusal Hastalık Kontrol ve Halk Sağlığı Merkezi Başkanı Yardımcısı Paata İmnadze, 13 Mart'ta 43 bin 200 doz aşının getirtildiğini hatırlatarak virüse karşı etkili mücadele için aşı olunması gerektiğini belirtti.





AA’nın haberine göre, ilk aşı olanlardan Ulusal Hastalık Kontrol ve Halk Sağlığı Merkezi Başkanı Yardımcısı Paata İmnadze, 13 Mart'ta 43 bin 200 doz AstraZeneca aşısının ülkeye getirildiğini hatırlatarak bu aşının kaliteli olduğunu vurguladı.

İmnadze, virüse karşı etkili mücadele için aşı olunması gerektiğini ifade etti.

Ülkede yıl sonuna kadar 700 bin kişiye aşı yapılması hedefleniyor.

İşgal Edilmiş Bölgelerdeki Yerinden Edilmiş İnsanlar, Çalışma, Sağlık ve Sosyal İşler Bakanı Ekaterine Tikaradze, dünya genelinde birçok ülkenin AstraZeneca aşısının kullanımını geçici olarak durdurmasıyla ilgili, ülkesine kaliteli aşıların getirildiğini söyledi.

Tikaradze, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ile aşılar konusunda yakın temaslarını sürdürdüklerini, dünya genelinde AstraZeneca aşısının kullanımının durdurulması halinde bu kararı uygulayacaklarını kaydetti.


 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap