SON DAKİKA



Haber > Dünya > Gürcistan'a yasa dışı yollarla giren 9 Türk tutuklu yargılanacak

Gürcistan'a yasa dışı yollarla giren 9 Türk tutuklu yargılanacak

03 Haziran 2020 Çarşamba - 17:41




Tiflis Mahkemesi, Gürcistan'a yasa dışı yollarla girdikleri suçlamasıyla dün gözaltına alınan 9 Türk'ün tutuklu yargılanmasına karar verdi.





Gürcistan'ın Batum kentinde dün yapılan operasyonda ülkeye yasa dışı  yollarla girdikleri suçlamasıyla gözaltına alınan 9 Türk'ün başkent Tiflis'de  çıkarıldıkları mahkemede tutuklu yargılanmalarına karar verildiği öğrenildi.   Zanlıların kimlikleri henüz açıklanmadı.

Batum'daki operasyon

Gürcistan güvenlik güçlerince Batum kentinde iki adrese yapılan  baskında, 9 Türk vatandaşı gözaltına alınmış ve evlerinde yapılan aramalarda 4  silah ele geçirilmişti.
 
Gürcistan basını, Batum'da gözaltına alınanların Türkiye'de aranan ve  Gürcistan'a kaçtığı bilinen Binali Camgöz ile suç ortakları olduğunu iddia etti.
 
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından organize suç örgütlerine  yönelik soruşturma kapsamında Gürcistan’a kaçtığı belirtilen Binali Camgöz  liderliğindeki yapılanmayla ilgili 38 sanık hakkında hazırlanan iddianame, İzmir  9. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilmişti.
 
İddianamede, Camgöz'ün Ağustos 2019'da Gürcistan'ın Batum şehrine  gittikten sonra oradan örgüt mensuplarına verdiği talimatlarla örgüt eylemlerine  hız kazandırdığı belirtilmişti.
 
Camgöz'ün talimatları ile "kasten adam öldürmeye teşebbüs", "kasten  yaralama ve yağmaya teşebbüs" suçlarının örgüt elemanları tarafından, emir komuta  zinciri içinde işlendiğinin ifade edildiği iddianamede, alacak tahsili için de  baskı, cebir ve şiddet eylemlerinin gerçekleştirildiği öne sürülmüştü.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap