SON DAKİKA



Haber > Dünya > Güneş enerjili uçak havalandı

Güneş enerjili uçak havalandı

12 Haziran 2016 Pazar - 11:48




ABD'deki Solar Impulse 2 uçak projesi hayata geçirildi. Uçak, neredeyse 2 saat boyunca karanlıkta, güneşsiz ortamda havada kaldı.





Güneş enerjili uçak projesi Soar Impulse 2 uçağı, New York'ta havalandı. ABD'nin ikonik simgesi Özgürlük Heykeli'nin üzerinde saatlerce uçmayı başarabildi. Yakın dönem içerisinde bu uçağın dünya çapında uçuşu da planlanıyor.

GÜNEŞ ŞARJIYLA TAM 1 SAAT 41 DAKİKA HAVA KALDI

Bir prototip olarak geliştirilen ve bir pilot tarafından uçurulan uçak, ABD'deki Kennedy Uluslar arası Havaalanı'ndan haval 3,59'da havalandı ve kalkışından itibaren 1 saat 41 dakika havada kalabildi. Güneş enerjisiyle şarj olan uçak, gece saatlerinde Özgürlük Heykeli'nin semalarında görülürken projenin 2. yılında önemli mesafeler katedildiği görüldü. Aynı uçak, Abu Dhabi'den havalanmış ve Hindistan'ın Oman bölgesinde inişe geçmişti. Şimdi ise Solar Impulse 2 uçağı avrupa'daki uçuşlarına hazırlanıyor.

JAPONYA, ÇİN VE HİNDİSTAN'DA UÇTU

Solar Impulse 2'nin bataryaları  ve enerji kaynakları daha önceki uçuşlarında iki defa zarar görmüştü. Önceki uçuşları Japonya, Çin ve Miami'de gerçekleştirilmişti, raporlara göre ise en başarılı uçuşunu New York'ta tamamladı.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap