SON DAKİKA



Haber > Dünya > Google'dan Gazze'ye 8 milyar dolarlık bağış!

Google'dan Gazze'ye 8 milyar dolarlık bağış!

18 Ekim 2023 Çarşamba - 10:38




Google, Gazze'de yaşanan olaylar sebebiyle 8 milyar doların üstünde bağış yapacağını açıkladı.





Google, geçtiğimiz günlerde tıpkı diğer rakipleri gibi Avrupa Birliği'nden İsrail-Filistin savaşı ile ilgili uyarı almıştı. Dezenformasyon amaçlı içerikler konusunda düzenleme yapan şirketten konuyla ilgili yeni bir haber geldi.

Google, Gazze için 8 milyar doların üstünde bağış yapacağını duyurdu. Şirketin CEO'su Sundar Picha, yardım çalışmaları hakkında bilgi verdi. İşte haberimizin devamı...

ÇOCUKLAR İÇİN PSİKOLOJİK VE DUYGUSAL DESTEK!

Google, Gazze'de bulunan ve savaştan etkilenen mağdur siviller için 8 milyar doların üstünde bağış yapacak. Ayrıca şirket, özellikle çocuklara ve ailelerine psikolojik ve duygusal destek verilmesi adına 3 milyar dolar taahhütte bulundu.

Google'ın İsrail'de 2000'den fazla çalışanı bulunuyor. Özellikle Hayfa ve Tel Aviv bölgelerinde bulunan iki ofiste çip tasarımına yönelik çalışmalar yapılıyor. Google CEO'su Sundar Picha, o bölgelerdeki personeli adına konuyla ilgili şöyle bir açıklama yaptı:


"Dünyanın dört bir yanındaki Yahudi Google çalışanlarımız, tarihteki en kötü anları acı bir şekilde hatırlatan bu saldırıların şokunu yaşıyor ve sinagoglarda ve okullarda güvenliğin artırılmasını gerektiren antisemitik olaylarda artış yaşanıyor.

Filistinli, Arap ve Müslüman çalışanlarımız İslamofobideki kaygı verici artıştan derinden etkileniyor ve Gazze'deki Filistinli sivillerin ciddi kayıplar verdiğini ve tırmanan savaş ve insani kriz nedeniyle hayatlarından endişe duyduklarını dehşetle izliyorlar.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap