SON DAKİKA



Haber > Dünya > Göçmenlerin rotası değişti

Göçmenlerin rotası değişti

15 Ağustos 2020 Cumartesi - 12:26




İngiltere’ye ulaşmak isteyen göçmenler, giderek artan şekilde Fransa ile ülke arasındaki Manş Denizi rotasını kullanıyor. Ocak ayından bu yana 4 binden fazla göçmen bu yolla İngiltere’ye ulaştı. Son bir hafta içinde onlarca bot, İngiltere’nin Dover sahilinde karaya ulaştı.





BBC’nin haberine göre, insan kaçakçıları, yıllarca kamyonları kullanarak, Manş Denizi Tüneli’nden göçmenleri geçirdi. Geçen yıl 39 Vietnamlı göçmenin hayatını kaybettiği kamyon da tünelden geçerek İngiltere’ye ulaşmıştı. Limandaki tünel geçişi güvenliği artırıldığı için, kaçakçılar daha fazla sayıda insanı botlarla göndermeye başladı. Manş Denizi’ni geçerken, sınır güvenlik ekipleri tarafından alınan göçmenler, kısa dönemli barınma merkezlerine götürülüyor.

BOTLAR BATABİLİR

Manş Denizi rotası üzerinde yaşanan göç krizi, Avustralya’nın ‘uzaklaştırma’ politikasını gündeme getirdi. Buna göre, Kraliyet Donanması’na, göçmen botlarını uzaklaştırmak için temas da dahil yöntemler kullanma yetkisi verilmesi değerlendiriliyor.

Ana muhalefetteki İşçi Partisi’nden eski İçişleri Bakanı Jack Straw ise böylesi bir taktiğin uygulamaya konulmasının botların batması sonucu doğurabileceği uyarısını yaptı. Başbakan Boris Johnson da bu şekilde ülkeye ulaşan göçmenlerin İngiltere’de kalmasına olanak veren yasaların değiştirilmesi için çalışma yapılacağını açıkladı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap