SON DAKİKA



Haber > Dünya > Gizli Ukrayna belgeleri sızdı!

Gizli Ukrayna belgeleri sızdı!

08 Nisan 2023 Cumartesi - 10:42




Beyaz Saray yetkilileri, Rus birliklerine karşı planlanan bir askeri harekat öncesinde Ukrayna ordusunu güçlendirmeyi amaçlayan ABD ve NATO’nun gizli savaş belgelerinin sosyal medya kanallarına sızdığını açıkladı.





Pentagon, belgelerin Twitter ve Rusya’da yaygın olarak kullanılan Telegram’a sızdırılmasıyla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı. 

ABD basını orijinal belgelerde yer alan silah sevkiyatları, birlik ve tabur güçleri ile çizelgelerin fotoğraflarının sızmasının istihbarat için önemli bir ihlal olduğunu, Beyaz Saray’ın paylaşımların silinmesi konusunda başarılı olamadığını aktardı. Belgelerde Ukrayna’nın saldırıyı nasıl, ne zaman ve nerede başlatmayı planladığı gibi savaş planları yer almıyor. ancak Ukrayna birliklerinin nelere ihtiyaç duyabileceğine dair ABD ve Kiev hükümetinin görüşlerini sunuyor, topçu roket sistemleri HIMARS’ın özelliklerinden bahsediliyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap