SON DAKİKA



Haber > Dünya > Gizli tarikatın ayrıntıları şok etti! Köle olarak alıp...

Gizli tarikatın ayrıntıları şok etti! Köle olarak alıp...

03 Temmuz 2022 Pazar - 15:58




Gizli tarikatın kızıl saçlı ve eski bir aktris olan karizmatik lideri, yüzlerce genci köle olarak çalıştırdı. Şimdiyse yeni yayınlanan bir kitap, şoke edici detayları ortaya çıkardı.





Takvim yaprakları 1991 senesini gösteriyordu ve 31 yaşındaki bir şirket avukatı olan Spencer Schneider, aniden yüzüne şok edici bir vahşetle vuran Morton ile boks ringinde yüz yüze geldi. Schneider, “Manhattan Cult Story: My Unbelievable True Story of Sex, Crimes, Chaos, and Survival” adlı kitabında “Kanla ıslanmış kahverengi eldivenlerime baktım” diye yazıyor. Schneider'ın burnu kırıldı. Schneider'ı geçen yıl işe alan ve aynı zamanda bir doktor olan gizli tarikat üyesi Glen, adamın tıbbi yardım aramasını yasakladı ve ona "acısını bir "kendini tanımama pratiği fırsatı" olarak kullanması tavsiye etti.

24 SAAT ARA VERMEDEN KÖLELİK

Tarikatın karizmatik lideri Sharon Gans'ın Manhattan ve Boston'daki yüzlerce genç profesyoneli, Kalispell, Mont. ve New York'un yukarısında kendi yerleşkelerini inşa etmek için köle emeği sağlamak üzere tuzağa düşürmesine izin veren, "kendine yardım" olarak adlandırdıkları bir tür mazoşizmdi. Çoğu zaman ara vermeden 24 saat çalışan adamlar, kütükleri soydular, sıhhi tesisat ve elektrik sistemleri kurdular. Ancak hiçbiri bunları yapmak için eğitilmemişti. Adamlardan biri ciddi şekilde yaralandı, neredeyse kolunu kaybediyordu. Kadınlarsa ücretsiz olarak yemek pişirip temizlik yapardı. Gizli tarikatın ayrıntıları şok etti Köle olarak alıp...

8 MİLYON DOLARLIK ULTRA LÜKS DAİRE

Tarikat üyeleri ayrıca yeni üyeler alacak ve 8 milyon dolarlık ultra lüks bir daire de dahil olmak üzere cömert bir yaşam tarzını finanse edecekti. Bu, Sharon Gans'ın 2021'de 86 yaşındayken öleceği dairenin ta kendisiydi. Gans'ın sömürülen tarikat üyeleri sayesinde sürdürdüğü saltanat, 40 yıldan fazla sürdü. Hatta tarikat bugün de varlığını sürdürüyor.


KENTİN ÖNDE GELEN İSİMLERİ

Odyssey Çalışma Grubu olarak da bilinen "Okul"u anlatan kitap, tarikat üyelerinden biri tarafından yayınlanan ilk eser olma özelliğini taşıyor. Kitaba göre tarikat üyelerinin büyük bir kısmı, New York'un önde gelen isimlerinden oluşuyor. Gans ve kocası Alex Horn, tarikatı 1970'lerin sonlarında San Francisco'da kurdu. "Tüm Olasılıklar Tiyatrosu" adıyla kurulan tarikatta Gans, insanları oyunlarına bilet satmaya zorladı. 1980'lerin başında, apartman dairelerinde buluşmaya başladıkları New York'ta, aşağı Broadway'deki bir çatı katında toplanmaya başlamışlardı.

HER ŞEY LÜKS RESTORANDAKİ ÖĞLE YEMEĞİNDE BAŞLADI

Schneider, 1980'lerin sonlarında bir barda tanıştığı Bruce adında bir MBA öğrencisi tarafından Okul için yetiştirildi. Popüler bir restoranda, hem Bruce'un hem de Heather adında güzel bir yatırım bankacısının ona kendisi hakkında sorular sorduğu bir öğle yemeğine katıldı. Heather ve Bruce onu çok dikkatle dinlediler. Hayatında onu kimse böylesine dikkatli dinlememişti. Bu ona kendisini iyi ve özel hissettirdi. Schneider daha sonra hakkında konuşması yasak olan derslere katılmaya davet edildi, ezoterik Rus filozoflar George Gurdjieff ve Piotr Ouspensky üzerine tartıştı. Gans ile tanıştı, onun verdiği derslere katıldı. Ona "cesur ve kahraman olmanın ne demek olduğunu" öğreteğini iddia ettiği boks ve oyunculuk dersleri verdi. Balık tutma gezilerine çıktılar ve partilere katıldılar. Bunlar karşılığında Schneider, ona aylık 300 dolarlık nakit ödeme yaptı. Gizli tarikatın ayrıntıları şok etti Köle olarak alıp...

Gans, tarikatı için esas olarak zenginleri seçti. Bazıları aile parası olan mirasçılardı. Diğerleri ise yüksek maaşlı profesyoneller. "Öğrencilerinin" özel hayatlarına çılgınca müdahale eden Gans, düzenli olarak insanlara cinsel hayatları hakkında istenmeyen tavsiyeler verdi. Evli bir adama kendisine genç bir kız bulmasını emretti Evli bir kadına ise İtalya'ya gidip orada yasak bir ilişki yaşamasını...

23 YIL BOYUNCA TÜKENMEYEN HAYRANLIK


İlk karşılaşmalarında Schneider, kızıl saçlı eski bir aktris olan Gans'ın "tamamen deli" olarak değerlendirdiği, sahte entelektüel bir sosyopattı. Yine de onun büyüsüne kapıldı. Hem de 23 yıl boyunca.

Gans, Schneider'ın bir erkek çocuk sahibi olduğu Beth'i onun için eş olarak seçmişti. Schneider, 13 yıl süren evliliğine değer verdi. Bu da onun tarikattan ayrılmasını zorlaştırdı ve isteksizleştirdi. Kademeli olarak uyandı ve 2012'de gruptan ayrıldı.

TARİKATI ŞİMDİ 4 KİŞİ YÖNETİYOR

Schneider, şimdi "Çalışma" olarak adlandırılan tarikatın, onu öldüğünde iki çocuğundan ayrılan Gans'tan miras kalan dört kişi tarafından yönetildiğini söylüyor. Bu yeni tarikat liderlerinin isimleri, geçen yıl Gans'a köle emeği sağladıklarını söyleyen iki kadın tarafından açılan bir toplu davada açıklandı.

Schneider, "Sharon insanların hayatlarını kontrol etmeyi başardı diyor ve ekliyor: O herhangi biri değildi. Doktorunuzdu, avukatınızdı, mimarınızdı, para yöneticinizdi, çocuklarınızın özel okulunun sahibiydi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap