SON DAKİKA



Haber > Dünya > General Thompson: Rus ve Çin, hipersonik teknolojileri ABD'den üstün

General Thompson: Rus ve Çin, hipersonik teknolojileri ABD'den üstün

21 Kasım 2021 Pazar - 14:48




ABD'li general itiraf etti. ABD Uzay Kuvvetleri Uzay Operasyonları İkinci Komutanı General David Thompson, Rusya ve Çin'in hipersonik teknolojiler alanında ABD'den üstün olduğunu söyledi.





Küresel silahlanma yarışı hız kesmeden devam ediyor.

Halifax Uluslararası Güvenlik Forumunda konuşan General David Thompson "Hipersonik programlar bakımından Ruslar ve Çinliler kadar ileri düzeyde değiliz" dedi.

Ükesinin hipersonik füzeleri izlemek için ülkenin ihtiyaç duyduğu bir uydu grubu tasarlama çalışmaları yaptığını belirten Thompson, bunun yeni bir meydan okuma olduğunu kaydetti.

Thomson ayrıca, şu anda Rus ordusunun hipersonik füzelere sahip olan veya onları teyakkuz durumunda bulunduran tek ülke konumunda olduğunu ifade etti.

Rusya ordusu, hipersonik füze fırlatma kapasitesine sahip Kinjal ve Avangard füze komplekslerini nöbet amaçlı devreye alırken Tsirkon hipersonik füzesinin testlerinin 2022 yılında tamamlanması bekleniyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kasım başındaki açıklamasında dünyada benzeri bulunmayan modern silahların Rusya’nın askeri güvenliğinin üst düzeyde olmasını sağladığını belirtmişti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap