SON DAKİKA



Haber > Dünya > General Hafter, Libya tezkeresi sonrası cihat ilan etti

General Hafter, Libya tezkeresi sonrası cihat ilan etti

04 Ocak 2020 Cumartesi - 16:18




Libya’nın doğu kesimini kontrol eden General Hafter, Türkiye’nin Libya’ya asker gönderilmesini ön gören tasarıyı kabul etmesinin ardından yaptığı açıklamada Türkiye’ye karşı cihat ilan ettiklerini söyledi.





Türkiye’nin Libya’ya asker gönderilmesini ön gören tezkereyi kabul etmesinin ardından Libya’dan flaş bir hamle geldi. Libya’nın doğu kesimlerini kontrol eden General Hafter, yaptığı açıklamada cihat ilan ettiklerini belirterek, kadınlara da silah vereceklerini söyledi.

Hafter, dün geç saatlerde televizyondan yayınlanan açıklamasında, "kadın-erkek, sivil-asker tüm Libyalılara vatanlarını ve onurlarını savunmak için" Türkiye'ye karşı silahlanma çağrısı yaptı.

Hafter, "Türkiye'nin meydan okumasını kabul ediyoruz ve cihat ilan edip silahlanma çağrısı yapıyoruz" dedi.

Hafter, meselenin artık Trablus'un "İslamcı milislerden kurtarılması" olmaktan çıktığını ve Osmanlı İmparatorluğu'nun bir parçası olan "Libya'nın kontrolünü geri almaya çalışan bir sömürgeciye karşı" mücadeleye dönüştüğünü ifade etti.

Trablus'taki Fayez el Sarraj önderliğindeki hükümet, Türkiye'den asker yardımı talep etmişti. Meclis’te yapılan oylamada, Libya'ya asker gönderilmesine ilişkin tezkere AKP ve MHP oylarıyla kabul edilmişti.


Libya'nın Trablus ve Sirte gibi batısındaki şehirleri BM tarafından desteklenen ve uluslararası alanda tanınan Ulusal Mutabakat Hükümeti; doğu kesimlerini ise Tobruk merkezli General Halife Hafter'e bağlı gruplar kontrol ediyor. Libya'nın büyük oranda çöl olan güney kesimlerinin kontrolü de yerel aşiretlerin elinde.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap