SON DAKİKA



Haber > Dünya > Geçtiğimiz hafta Ruslara teslim olmuştu: Zelenskiy, Putin'e seslendi

Geçtiğimiz hafta Ruslara teslim olmuştu: Zelenskiy, Putin'e seslendi

23 Mayıs 2022 Pazartesi - 12:44




Ukrayna lideri Zelenskiy, Azovstal'de Ruslara teslim olan askerlerini Rus ordusu ile takas edilmesine hazır olduklarını açıkladı.





Günlerce direndikten sonra geçtiğimiz hafta Rus ordusuna teslim olan 2 bin 600 Ukraynalı asker için yeni hamle geldi.

Ukrayna lideri Volodimir Zelenskiy, Ukraynalı askerlerin Azovstal'den çekilmesinden sonra Rus savaş esirleri ile takas yapılmasını beklediklerini ve buna hazır olduklarını hatırlatarak "Onları eve getireceğiz. Sorumluluğu almış ortaklarla yapmamız gereken de bu" dedi.

Ukrayna'daki savaşı Rusya lideri Vladimir Putin'in başlattığına dikkati çeken Zelenskiy, savaşın sona ermesi için gayret göstereceklerini vurguladı.

Zelenskiy ayrıca, ''savaşın sonunu kesinlikle diplomasiyle olacak, bundan eminim" diye konuştu.

Ukrayna'nın güvenlik garantörlüğü konusuna ilişkin de Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, "Bugün, güvendiğimiz ortak devletlerden bir güvenlik garantörü çemberi oluşturmaya çalışıyoruz. Bu projeyi onlarla birlikte geliştiriyoruz" ifadelerini kullandı.


Azovstal çelik fabrikasındaki sivil ve askerlerin kurtarılması için ortak ülkelerle müzakerelerin devam ettiğini belirten Zelenskiy, bu kapsamda Türkiye, İsviçre, İsrail ve Fransa liderleriyle görüştüğünü aktardı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap