SON DAKİKA



Haber > Dünya > Geçen ay Rusya gazını kesmişti: O ülkede hükümet düştü

Geçen ay Rusya gazını kesmişti: O ülkede hükümet düştü

23 Haziran 2022 Perşembe - 11:10




Rusya'nın doğal gazını kestiği, Bulgaristan’da Başbakan Kiril Petkov'un 6 aylık koalisyon hükümeti düştü





6 ay önce koalisyon hükümetinin Başbakanı olarak göreve başlayan Kiril Petkov Meclis'ten güven oyu alamadı.

Göreve gelir gelmez Rusya karşıtı açıklamalar yapan Petkov, Rusya'nın doğal gaz ödemesini ruble ile yap talebini de reddetmişti.

Moskova da tepki olarak Bulgaristan'a doğal gaz akışını kesmişti.

Petkov'un kurduğu koalisyon hükümeti, eski Başbakan Boyko Borisov’un lideri olduğu Bulgaristan’ın Avrupalı Gelişimi İçin Yurttaşlar (GERB) partisinin verdiği gensoru önergesi sonrası mecliste yapılan güven oylamasını kaybetti.

Petkov hükümeti, göreve başlamasından 6 ay sonra yapılan güven oylamasında, 240 sandalyeli mecliste 123 milletvekili hükümet aleyhinde, 166’sı ise hükümet lehinde oy kullandı.


Değişime Devam Partisi (PP), Bulgaristan Sosyalist Partisi (BSP) ve Demokratik Bulgaristan Partisi (DB) oluşuyordu.

Koalisyon hükümetinin ortaklarından Slavi Trifonov liderliğindeki Böyle Bir Halk Var (İTN) Partisi ise, Bulgaristan’ın Kuzey Makedonya ile ilgili politikasını bahane ederek 8 Haziran’da koalisyondan ayrılmıştı.

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev’in anayasaya göre meclisteki en çok sandalyeye sahip olan PP’ye tekrar hükümeti kurma görevi verecek, ardından PP’nin hükümeti kurmakta başarısız olması halinde söz konusu görev GERB’e geçecek.

GERB’inde başarısız olması halinde Radev, meclisteki herhangi bir partiye bu görevi verecek ve hükümetin kurulamaması halinde erken seçim kararı alacak.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap