SON DAKİKA



Haber > Dünya > Gece kulübünde patlama: 27 ölü

Gece kulübünde patlama: 27 ölü

31 Ekim 2015 Cumartesi - 10:57




Romanya’nın başkenti Bükreş’te bulunan bir gece kulübünde meydana gelen patlamada 27 kişi hayatını kaybederken, en az 155 kişi de yaralandı.





Bükreş'te patlama... Romanya’nın başkenti Bükreş’te bulunan bir gece kulübünde verilen bir rock konseri sırasında patlama meydana geldi. Olayın ardından gece kulübünde bulunanların kaçmaya çalıştığı sırada izdiham yaşandığını kaydeden yetkililer, olayda 27 kişinin hayatını kaybettiğini ifade etti. Yetkililer, olay meydana geldiği sırada kulüpte yaklaşık 400 kişinin bulunduğunu bildirdi. Romanya Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Raed Arafat, patlamada yaralanan 25’i ağır olmak üzere 155 kişinin çevre hastanelere sevk edildiğini kaydederken, patlamaya konserde kullanılan hava fişeklerin neden olduğuna dair bilgi edindiklerini söyledi. Daha sonra da bu trajedinin yaşandığını bildiren Aradat, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldığını söyledi. Hastane yetkilileri ise, tedavi edilen yaralıların çoğunluğun 14 ila 16 yaşlarında olduklarını ifade etti. Görgü tanıkları ise, sahnede meydana gelen kıvılcımın kısa süre için polistirenden yapılan dekora ardından kulübün sütunlarının ve tavanının sıçradığını belirtti. Victor Ionescu adlı bir görgü tanığı ise, “İnsanlar dumandan dolayı baygınlık geçirdi. Kaos yaşandı, herkes birbirini ezdi” dedi.

Romanya Başbakanı Victor Ponta, Meksika seyahatini yarıda keserek Bükreş’e döndü. Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Ianhannis ise sosyal medya hesabında yayınladığı mesajında, yaşanan bu trajedi nedeniyle derin bir üzüntü içinde olduğunu aktararak “Hepimiz için, ulusumuz için ve benim için oldukça üzücü bir gün” ifadelerini kullandı. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap