SON DAKİKA



Haber > Dünya > Gazze'de en az 42 gazeteci öldürüldü

Gazze'de en az 42 gazeteci öldürüldü

14 Kasım 2023 Salı - 11:33




İsrail'in Gazze'ye saldırılarında yalnızca bölge halkı değil aynı zamanda gazeteciler de hayatını kaybetti.





İsrail, Filistin'e yönelik saldırılarına devam ederken kadın, çocuk, sivil, yaşlı dinlemeden Gazze'ye yönelik saldırılarına devam ediyor. Çatışma bölgesinde 7 Ekim'den bu yana birçok gazeteci de hayatını kaybetti.

Gazetecileri Koruma Komitesi'nden (CPJ) yapılan açıklamaya göre; pazartesi itibarıyla 42 gazeteci ve medya çalışanının öldüğü doğrulandı. Hayatını kaybeden gazetecilerin 37'si Filistinli, dördü İsrailli ve biri Lübnanlı.

İsrail tarafından yapılan saldırılarda bununla birlikte üç gazetecinin kayıp olduğu da duyuruldu. 13 gazetecinin ise tutuklandığı kaydedildi.

Al Jazeera'da yer alan habere göre; saldırıları haber yapan gazeteciler aynı zamanda "çok sayıda saldırı, tehdit, siber saldırı, sansür ve aile üyelerinin öldürülmesine" maruz kaldı.
CPJ'in Orta Doğu ve Kuzey Afrika Program Koordinatörü Şerif Mansour yaptığı açıklamada, "Bölgedeki gazeteciler bu yürek parçalayan çatışmayı haber yapmak için büyük fedakarlıklar yapıyor" dedi.

“Özellikle Gazze'dekiler benzeri görülmemiş bir bedel ödedi ve ödemeye devam ediyor ve katlanarak artan tehditlerle karşı karşıya. Birçoğu meslektaşlarını, ailelerini ve medya tesislerini kaybetti ve güvenli bir sığınak veya çıkış olmadığından güvenli bir yer arayarak kaçtı" dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap