SON DAKİKA



Haber > Dünya > Gazze'de 350 bin kronik hasta ilaçsız kaldı

Gazze'de 350 bin kronik hasta ilaçsız kaldı

16 Ocak 2024 Salı - 16:56




İsrail güçlerinin yoğun saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de, 350 bin kronik hastanın ilaçlarını alamadığı ileri sürüldü.





İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 10 bin 300'ü çocuk, 7 bin 100'ü kadın olmak üzere 24 bin 285 Filistinli öldürüldü. 61 bin 154 kişi ise Filistinli yaralandı. Enkaz altında hâlen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

Gazze'de adeta katliam yaşanırken Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra da bölgedeki hastalarla ilgili açıklama yaptı.

İsrail'in yoğun saldırı ve ablukasını sürdürdüğü Gazze Şeridi'nde 350 bin kronik hastanın ilaçlarını alamadığı belirtildi. Kudra, "Gazze Şeridi'nde 350 bin kronik hasta ilaçsız kaldı" dedi. Bu hastaların maruz kaldığı tehlikeli sağlık komplikasyonları konusunda uyarıda bulunan Kudra, uluslararası kurumlara "kronik hastalar için acilen ilaç temin edilmesi" çağrısı yaptı.

Kudra ayrıca ameliyathanelerde kullanılan nitröz gazının tükendiğini ve diğer tıbbi gazlarda da ciddi sıkıntı olduğunu vurguladı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap