SON DAKİKA



Haber > Dünya > Gazze’de can kaybı 20 bin 915’e yükseldi

Gazze’de can kaybı 20 bin 915’e yükseldi

27 Aralık 2023 Çarşamba - 00:12




Hamas'ın İsrail'e karşı başlattığı 'Aksa Tufanı' operasyonunun ardından İsrail'in karadan, havadan ve denizden Gazze'ye yönelik saldırılarında can kaybı artmaya devam ediyor.





Hamas, İsrail'e yönelik son yılların en büyük saldırısını gerçekleştirdi. İsrail ordusu 'savaş durumu alarmı' ilan etti. İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırıları sürüyor. Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in Gazze'ye yönelik saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısının 20 bin 915’e yaralı sayısının ise 54 bin 918'e yükseldiğini duyurdu. Açıklamada, İsrail’in son 24 saatte gerçekleştirdiği 18 saldırıda 241 kişinin hayatını kaybettiği, 382 kişinin yaralandığı belirtildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus’ta bulunan Nasır Hastanesi çevresine yapılan saldırıların Şifa Hastanesi’ne yönelik saldırılara dönüşmesinden endişe duyduğunu belirtti. Kudra, uluslararası kurumlara hastanedeki sağlık personelinin, yaralıların, hastaların ve yerinden edilen binlerce sivilin korunması çağrısında bulundu. Kudra, ayrıca uluslararası kurumlardan Şifa Hastanesi’nin yeniden faaliyete geçmesi için gerekli olan ilaç ve yakıtın sağlanmasını talep etti.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap