SON DAKİKA



Haber > Dünya > Gaz bombasıyla öldürüldü

Gaz bombasıyla öldürüldü

27 Mayıs 2022 Cuma - 17:24




Brezilya’da polis tarafından gözaltına alınan bir kişi, polis aracının içinde açılan gaz bombasına maruz bırakılarak öldürüldü.





BBC’nin haberine göre, Brezilya’da Umbaúba şehrinde 38 yaşındaki Genivaldo de Jesus Santos polis tarafından durduruldu. Olay anından video görüntüleri, iki polis memurunun Santos’un içinde bulunduğu araba bölgesini kapattığı, içerinin gaz bulutuyla dolduğunu gösterdi.

Genivaldo de Jesus Santos’un otopsi raporu, boğularak hayatını kaybettiğini doğruladı.

Brezilya federal polisi, memurların uygulamasına ilişkin bir disiplin soruşturması başlatıldığını söyledi.

Polisten yapılan açıklamada Santos’un polis tarafından durdurulmaya direnmesi gerekçesiyle gözaltına alındığı, “saldırgan” tavırları nedeniyle polisin güç kullandığı belirtildi.

Genivaldo de Jesus Santos’un olay sırasında orada olduğunu söyleyen yeğeni ise, amcasının polis tarafından durdurulduğu sırada şizofreni için kullandığı ilaçların yanında olduğunu ve polisler ilaçları bulduğunda paniklediğini söyledi. Yeğeni, polisleri amcasının durumuyla ilgili uyardığını ancak polisin daha çok güç kullanmaya başladığını söyledi.

Olay yerinden görüntülerde, Santos’un bacaklarının dışarıda, vücudunun kalanının aracın içinde can çekiştiği görülüyor. Görgü tanıklarının polislere “Adamı öldüreceksiniz” dediği duyuluyor.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap