SON DAKİKA



Haber > Dünya > G7 ülkelerinden ortak Gazze çağrısı! İsrail'e sert mesaj!

G7 ülkelerinden ortak Gazze çağrısı! İsrail'e sert mesaj!

29 Kasım 2023 Çarşamba - 13:18




Esirlerin bir kısmının serbest bırakılmasını ve Gazze'deki sivillere insani yardımın artmasına imkan sağlayan insani arayı memnuniyetle karşıladıklarını açıklayan G7 ülkeleri, tüm esirlerin koşulsuz olarak serbest bırakılmasını istedi.





ABD, Almanya, İngiltere, Fransa, İtalya, Kanada ve Japonya'dan oluşan G7 ülkelerinin dışişleri bakanları, Gazze'deki gelişmelerle ilgili ortak açıklama yayımladı.

Bakanlar, rehinelerin bir kısmının serbest bırakılmasını ve Gazze'deki sivillere insani yardımın artmasına imkan sağlayan insani arayı memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

"Tüm rehinlerin derhal ve koşulsuz olarak serbest bırakılması" çağrısında bulunan bakanlar, "Tüm yabancı uyrukluların da ülkeden ayrılmasının sağlanması çağrısında bulunuyoruz. İsrail'in uluslararası hukuka uygun olarak kendisini ve halkını savunma hakkı olduğunu vurguluyoruz." ifadelerine yer verdi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap