SON DAKİKA



Haber > Dünya > Füze pususunu 'Ölüm Işını' diye sundular

Füze pususunu 'Ölüm Işını' diye sundular

31 Ocak 2023 Salı - 14:34




Düşen top mermileri nedeniyle delik deşik olmuş bir tarlada yürüyen Rus işgalciler, göz açıp kapayıncaya kadar gelen füzelerin hedefi oldu. Arka arkaya gerçekleşen saldırılarda çok sayıda askerin öldüğü görüldü.





Başkent Kiev çevresinden geri çekilmek zorunda kalan Rus ordusu, ilkbaharda Donbas'ın iki bölgesinden biri olan Luhansk'ı ele geçirmek için adım adım ilerliyordu. Rus işgalciler Siversky Donets Nehri'ni kurdukları köprülerle geçip Lysychansk şehrini kuşatmayı hedefliyordu. Bilohorivka köyü çevresinde köprüler kurulurken, Rus birlikleri Ukraynalıların hazırladığı pusudan habersizdi.

Rus askerlerinin harekete geçmesiyle Ukraynalılar düğmeye bastı, Biolhorivka çevresindeki yüzer köprüler Siversky Donets Nehri'ne batırıldı. İlk felakette yüzlerce kayıp veren Rus ordusu, geride kalanları kurtarmak için yeni bir operasyona girişti.

Nehir çevresinde bir kez daha pusuyla karşılaşan Rus birliklerinin ikinci operasyonu, ilkiyle aynı kaderi paylaştı. Biolhorivka çevresinden alınan yeni fotoğraflarında, nehre gömülmüş köprülerin yanı sıra çok sayıda yok edilmiş veya terk edilmiş askeri araç da vardı.

Ruslar, Siversky Donets Nehri'nin iki kez geçilemediği teşebbüste toplam 70'ten fazla tank ve zırhlı araç kaybetti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap