SON DAKİKA



Haber > Dünya > Fransa'nın Yeni Dışişleri Bakanı'nın ilk ziyareti Kiev'e

Fransa'nın Yeni Dışişleri Bakanı'nın ilk ziyareti Kiev'e

13 Ocak 2024 Cumartesi - 15:03




Fransa'nın yeni Dışişleri Bakanı Stephane Sejourne, dün resmen göreve gelmesinin ardından ilk resmi ziyaretini gerçekleştirmek üzere Ukrayna'nın başkenti Kiev'e geldi.





Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ikinci yılına yaklaşırken, Fransa'nın yeni Dışişleri Bakanı Stephane Sejourne destek vermek amacıyla ilk resmi yurt dışı gezisi için bugün Ukrayna'nın başkenti Kiev'e geldi.

AFP'de yer alan habere göre, Fransa Dışişleri Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Stephane Sejourne, Fransa'nın diplomatik çabalarını sürdürmek ve Fransa'nın müttefiklerine ve sivil halka olan bağlılığını yinelemek için Kiev'e ilk gezisi için geldi" dedi.

Perşembe günü yapılan hükümet değişikliğiyle görevi Catherine Colonna'dan devralan Sejourne'un Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelensky ile görüşmesi planlanıyor. Colonna'nın aksine profesyonel bir diplomat geçmişi olmayan 38 yaşındaki Sejourne, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un yakın müttefiki ve Cumhurbaşkanının Rönesans partisinin genel sekreteri.




Sejourne, dün resmen görevi devraldığında neredeyse iki yıldır işgalci Rus birliklerine karşı mücadele eden Ukrayna'ya güçlü desteğin devam edeceğinin sözünü vermişti. "Ukrayna'ya yardım etmek demokrasinin zaferini garanti etmek demektir" dedi.

FRANSA'NIN UKRAYNA'YA MADDİ YARDIMLARI SÜRÜYOR




Kasım ayında yayınlanan bir parlamento raporuna göre Fransa'nın Ukrayna'ya askeri desteği 3,2 milyar euro (3,5 milyar dolar) tutarında. Batı'nın Ukrayna'ya verdiği ilk destek bazı gözlemcileri şaşırttı ancak bu destek uzadıkça destekçiler arasında çatlaklar ortaya çıktı.

Kiel Enstitüsü'nün Aralık ayında yaptığı bir ankete göre, Ağustos ve Ekim 2023 arasında Ukrayna'ya vaat edilen yardım, 2022'nin aynı dönemine göre neredeyse yüzde 90 düşerek savaşın başlangıcından bu yana en düşük noktasına ulaştı. 50 milyar euro (55 milyar dolar) değerindeki AB yardım paketi Brüksel'de takılı kalırken, ABD Kongresi Ukrayna'ya ek yardım gönderilmesi konusunda bölünmüş durumda.

RUSYA'NIN HAVA SALDIRILARI DEVAM EDİYOR




Devlet Başkanı Zelensky, yardımdaki herhangi bir gecikmenin savaşın gidişatını ciddi şekilde etkileyebileceği konusunda uyardı. Ayrıca ülkesi Rusya'nın yenilenen hava saldırılarıyla karşı karşıya olduğundan, daha fazla hava savunması için baskı yapıyor.

Rusya, son barajında ​​Ukrayna'ya gece boyunca 40 füze ve insansız hava aracı fırlattı. Hava kuvvetleri, "Toplam 40 düşman hava saldırısı aracının kaydedildiğini" belirterek, sekiz füzenin imha edildiğini de sözlerine ekledi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap