SON DAKİKA



Haber > Dünya > Fransa'dan sonra İngiltere! Skandal karikatür bir kez daha ortaya çıktı

Fransa'dan sonra İngiltere! Skandal karikatür bir kez daha ortaya çıktı

26 Mart 2021 Cuma - 16:21




Peygamber Efendimize hakaret içerikli Charlie Hebdo karikatürleri Fransa'dan sonra İngiltere'de ortaya çıktı. İngiltere'de bir öğretmen sınıfta öğrencilere karikatürü gösterdi. Öğretmen açığa alındı.





İslam'a ve Müslümanlara savaş açan Fransa'da Charlie Hebdo'nun Peygamber Efendimiz'e yönelik hakaret içerikli skandal karikatürleri sözde basın ve düşünce özgürlüğü konusunu işlemek için okullarda öğrencilere gösterilmişti. Fransa'nın ardından İngiltere'de skandal karikatürler sınıfta öğrencilere gösterildi. Karikatürü gösteren öğretmen açığa alındı.

SKANDAL KARİKATÜR BİR KEZ DAHA OKULDA GÖSTERİLDİ

İngiltere'nin West Yorkshire bölgesinde bulunan Batley kentindeki bir okulda görevli öğretmenin derste Muhammed Peygamber karikatürlerini göstermesi tepki topladı. Öğretmenin açığa alındığı açıklandı.

Pazartesi günü yaşanan olayın ardından okulun önünde toplanan veliler, protesto gösterisi düzenledi. Bazı eylemciler, öğretmenin işine son verilmesini talep etti.

OKUL MÜDÜRÜ ÖZÜR DİLEDİ


Okul Müdürü Gary Kibble, yaşanan olayın kabul edilemez olduğunu ifade ederek, yaşananlardan dolayı "tartışmasız bir şekilde özür dilediğini" belirtti.

Kibble, öğretmenin de "en içten özürlerini dile getirdiğini" ve olayla ilgili açılan soruşturma süresince askıya alındığını söyledi. Kibble, "Derste bu konunun işlenmesine vakit geçirmeksizin ara verdik ve okulumuzda temsil edilen tüm toplulukların desteğiyle birlikte bundan sonrasına ilişkin neler yapılabileceğini değerlendiriyoruz. Çocukların tüm inanç ve dinleri öğrenmesi önemli. Ancak bunun hassas bir şekilde yapılması gerekiyor" dedi.

VELİLER: SESSİZ KALACAĞIMIZ BİR OLAY DEĞİL!

BBC'de yer alan haberde söz konusu okulda çocuğunun olmadığını ancak akrabalarının eğitim gördüğünü belirten Abdullah, protestoya öğrenciler dahil 100 kadar kişinin katıldığını aktardı.
Abdullah, "Bu, sessiz kalamayacağımız bir olay. Sesimizi yükseltip, okul müdürüne, okula ve yönetimine bunun hafif bir şey olmadığını göstermeliyiz. Geçmemeniz gereken kırmızı çizgiler vardır" dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap