SON DAKİKA



Haber > Dünya > Fransa'da Türk camisine molotoflu saldırıya tepki

Fransa'da Türk camisine molotoflu saldırıya tepki

08 Mayıs 2022 Pazar - 13:40




Fransa'nın Metz kentinde DİTİB'e bağlı bir Türk camisine molotoflu saldırı düzenlenmesi protesto edildi.





Fransa'nın Metz kentinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'ne (DİTİB) bağlı bir Türk camisine molotof kokteyliyle saldırı düzenlendi. Saldırı sonucu binanın cephesinde hasar meydana geldiği belirtildi. 

Belediye Başkanı François Grosdidier olayı kınayarak birlik mesajı verdi. Twitter hesabından açıklama yapan Grosdidier'in Metz’te yaşayan vatandaşları saldırıyı protesto etmeye çağırması üzerine eylem düzenlendi. Savcılık olayın araştırıldığını açıkladı.

Mulhouse kentinde de cuma günü DİTİB’e bağlı başka bir cami hedef olmuş, saldırganlar binanın duvarına hakaret içerikli yazılar yazmıştı. Kentte faliyet gösteren Türk Kültür Merkezi'nin başkanı Mustafa Düzenli, Anadolu Ajansı’na (AA) yaptığı açıklamada bölgedeki Müslümanların güvenliğinden endişe duyduklarını belirterek, “Cuma günleri namaz için 1000'den fazla kişi toplanıyor. Bunu yapan daha başka şeylere de kalkışabilir" demişti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap