SON DAKİKA



Haber > Dünya > Fransa'da tansiyon düşmek bilmiyor! Sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Fransa'da tansiyon düşmek bilmiyor! Sokağa çıkma yasağı ilan edildi

30 Haziran 2023 Cuma - 11:06




Fransa'da polisin ateş açması sonucu vurularak ölen 17 yaşındaki genç için çıkan olaylar nedeniyle Clamart kentinde 3 Temmuz'a kadar gece saatlerinde sokağa çıkma yasağı getirildi.





Fransa'nın başkenti Paris'in Nanterre banliyösünde polisin 17 yaşındaki Nahel M. adlı bir genci öldürmesiyle salı günü başlayan şiddetli protestoların ardından bugün “sessiz yürüyüş” protestosu düzenlendi. Paris’te toplanan  6 bin kişiden oluşan grup ellerinde pankartlarla yürüyerek “Polis her yerde, Adalet nerede? Nahel için adalet” sloganları attı.

TOPLU TAŞIMA SEFERLERİ 21.00’DEN İTİBAREN İPTAL

Fransa İçişleri Bakanlığı yaptığı açıklamayla  gece saatlerinden itibaren protestoların şiddetlenmesi ihtimaline karşı bölgede toplu taşıma seferlerinin 21.00’den itibaren iptal edildiğini duyurdu. Kararın protestocuların dün belediye araçlarının ve kamu binalarının ateşe verilmesi nedeniyle verildiği aktarıldı.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ HAD SAFHADA

Fransa’da, bu akşam saatlerinde düzenlenmesi beklenen protestolar nedeniyle 5 bini başkent Paris’te olmak üzere ülke genelinde 40 bin polis görevlendirilecek. Protestların dozunun artması bekleniyor.


FRANSA’DA OLAYLI GECE

Fransa’da dozunun artarak devam ettiği protestolarda, dün göstericiler araçları ve kamu binalarını ateşe vermişti. Güvenlik güçleri ve göstericiler arasında arbede yaşanırken, polis kalabalığı dağıtmak için göz yaşartıcı gazla müdahale etmişti. Protestolarda 180 kişi gözaltına alınırken Nael M.’in annesi protestoculara “sessiz yürüyüş” çağrısında bulunmuştu.
Nahel M. salı günü Paris’te trafik polisinin dur ihtarına uymamasının ardından öldürülmüş, gence ateş eden polis memuru gözaltına alınmış ve görevinden uzaklaştırılmıştı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap