SON DAKİKA



Haber > Dünya > Fransa'da seçimler sonuçlandı: Yeni cumhurbaşkanı belli oldu

Fransa'da seçimler sonuçlandı: Yeni cumhurbaşkanı belli oldu

25 Nisan 2022 Pazartesi - 09:32




Fransa'da halk bugün cumhurbaşkanını seçmek için sandık başına gitti. Sandıkların 20.00'de kapanmasının ardından yapılan oy sayımı sonucunda yeni cumhurbaşkanı belli oldu.





Fransa'da cumhurbaşkanlığı seçiminin bugün yapılan ikinci turunda, 10 Nisan’da yapılan birinci turda en yüksek oyu alan Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’la ikinci sıradaki Marine Le Pen yarıştı.

Fransa’da cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci turunda oy verme işlemleri tamamlandı. Sandıktan çıkan sonuca göre, mevcut cumhurbaşkanı Emmanuel Macron yüzde 58,2 oyla yeniden cumhurbaşkanı seçildi. Rakibi Marine Le Pen’in oy oranı ise yüzde 42.4.

13 MAYIS’TA YENİDEN GÖREVE BAŞLAYACAK

Ülke genelinde saat 17:00 itibari ile katılım oranının yüzde 63,2 olduğu açıklandı. Yaklaşık 67 milyon nüfusa sahip ülkede 48,7 milyon seçmen, 5 yıl görev yapacak yeni cumhurbaşkanını belirlemek için oy kullandı.  Bu 2017 deki seçimlerden 2 puan daha düşük bir oran.

Fransa Anayasa Mahkemesi tarafından açıklanacak resmi seçim sonucunun ardından Macron, 13 Mayıs’ta yeniden yemin ederek göreve başlayacak.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap