SON DAKİKA



Haber > Dünya > Fransa insanlığa karşı da Fransız! Yasaklara doymuyor

Fransa insanlığa karşı da Fransız! Yasaklara doymuyor

06 Eylül 2023 Çarşamba - 16:25




Müslümanca yaşamak neredeyse dünyanın her köşesinde zorlaşıyor. Fransa'da son olarak abaya yasağını yetersiz bulan Fransa, Japonların Kimono'suna da el attı.





Müslüman kız öğrencilerin abaya giymesini yasaklayan Fransa ayrımcılıkta bir adım daha öteye geçti ve kimono giyen öğrencinin derse katılmasına izin vermedi. Lyon kentinde yaşanan olayda öğrencinin avukatı “dini aidiyete dayalı ayrımcılık” gerekçesiyle şikâyette bulunacaklarını duyurdu.

Fransa'da Müslüman öğrencilere yönelik ayrımcılık devam ediyor. 4 Eylül'de yeni eğitim-öğretim döneminin başlamasıyla Fransa Milli Eğitim Bakanı Gabriel Attel'in duyurduğu abaya yasağı da uygulamaya sokuldu.

Kıyafetini değiştirmeyi reddeden onlarca öğrenci okulun ilk gününde kapıdan çevrilirken, yasaklı kıyafetler arasında kimononun da yer alması öğrencileri şaşırttı.

Kimono giydiği için okula alınmayan bir öğrenci "dini aidiyete dayalı ayrımcılık" gerekçesiyle şikâyette bulunacak.

MACRON YASAKLARI SAVUNDU!


YouTuber Hugo Decrypte’nun Tiktok kanalından yayınladığı programa katılan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ülke gündemine oturan abaya yasağına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Fransa toplumunda “Cumhuriyete ve laikliğe meydan okuyan” ve “dini kötüye kullanan” bir azınlık ile yaşadıklarını, bu durumun bazen “çok kötü” sonuçları olduğunu belirten Macron, 2020 yılında tarih öğretmeni Samuel Paty’nin öldürülmesine işaret etti.

“Sorunun giderildiği bir ülkede yaşıyormuşuz gibi yapamayız” diyen Macron, abaya yasağına ilişkin olarak ulusal düzeyde “net” olmamaları halinde sahada görev yapan öğretmenlerin ve okul yöneticilerinin baskı ile karşı karşıya olacağını savundu. Yasağın kimseyi “etiketlemek” için olmadığını öne süren Macron, okullarda “tek tip” kıyafet uygulamasının denenmesine sıcak baktığını ifade etti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap