SON DAKİKA



Haber > Dünya > Fransa’da abaya tartışması

Fransa’da abaya tartışması

29 Ağustos 2023 Salı - 10:16




Fransa’da devlet okullarında Müslüman kız öğrencilerin tercih ettiği “çarşaf ve abaya” gibi kıyafetlerin giyilmesinin Eylül ayında yasaklanacağı açıklandı.





Eğitim Bakanı Gabriel Attal, bir TV programında verdiği röportajda, “Artık okullarda (Müslüman kadın öğrencilerin) çarşaf giymemesine karar verdim. Bir sınıfa yürüdüğünüzde öğrencilerin dinini sadece onların kıyafetine bakarak tespit edememelisiniz” dedi. Fransa’da 2004’te okullarda başörtüsü, 2010 yılında kamuya açık alanda peçe kullanımı yasaklanmıştı.
Ancak söz konusu karar, büyük tartışma yarattı. Fransa İslam Konseyi Başkanı Abdallah Zekri, “Abaya dini bir kıyafet değil, bir tür moda” derken, kararın yanlış olduğunu belirtti. Muhalefetteki sol Boyun Eğmeyen Fransa partisi milletvekili Clementine Autain de, durumu “kıyafet polisliği” olarak nitelendirdi, bu politikanın hükümetin “Müslümanları saplantılı bir şekilde reddetmesinin” belirtisi olduğunu savundu. Muhalefetteki sağcı Cumhuriyetçiler partisi başkanı Eric Ciotto ise kararı memnuniyetle karşıladıklarını belirterek “Okullarımızda abayaların yasaklanması için defalarca çağrıda bulunduk” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap