SON DAKİKA



Haber > Dünya > Fransa Başbakanı Elisabeth Borne istifa etti!

Fransa Başbakanı Elisabeth Borne istifa etti!

09 Ocak 2024 Salı - 10:16




Fransa Başbakanı Elisabeth Borne istifa etti. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un ofisi istifayı doğruladı.





Fransa'da 2022 yılında Jean Castex'in istifasının ardından boşalan başbakanlık görevine getirilen Elisabeth Borne, görevini bıraktı.

Borne’un istifası, emeklilik sistemi ile göç yasalarında yapılan tartışmaları reformların gölgelediği bir yılın ardından geldi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Borne'un yerine gelecek ismi henüz açıklamadı.

MACRON'DAN TEŞEKKÜR

Macron, Başbakan Borne'un istifasına ilişkin X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Borne'a ülkeye yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür etti.


Borne'un, Fransız ulusuna hizmet eden çalışmalarının örnek teşkil ettiğini kaydeden Macron, "Devlet kadınları cesareti, sorumluluğu ve kararlılığı ile projemizi hayata geçirdiniz. Tüm kalbimle teşekkür ederim" ifadesini kullandı.

Elisabeth Borne, Emmanuel Macron'un ilk cumhurbaşkanlığı döneminde sırasıyla Ulaştırma Bakanı (2017-2019), Ekoloji Bakanı (2019-2020) ve Çalışma Bakanı (2020-2022) olarak görev almıştı. 2022'nin mayıs ayında Borne, Fransa'nın ikinci kadın başbakanı olmuştu. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap