SON DAKİKA



Haber > Dünya > Fransa AB'den ayrılıyor mu?

Fransa AB'den ayrılıyor mu?

03 Mart 2017 Cuma - 08:25




Fransa Cumhurbaşkanı adayı Ulusal Cephe lideri Le Pen, Fransa'nın da İngiltere gibi AB'den ayrılabileceğini ifade etti. Dokunulmazlığından oldu.





İngiltere'nin AB'den ayrılmasından sonra sular durulmuyor. Brexit (İngiltere'nin referandum ile AB'den ayrılması) sonrası Avrupa'nın memnuniyetsiz ülkelerinden de ardı ardına yeni açıklamalar geliyor.

Bu sefer ortalığı karıştıran ve AB'yi tedirgin eden açıklama kültür,medeniyet ve edebiyatıyla Avrupa'nın en önemli ülkelerinden olan Fransa'dan geldi. Cumhurbaşkanı adayı aşırı milliyetçi karakteriyle bilinen Ulusal Cephe lideri Marine Le Pen, AB ve Fransa ilişkileri hakkında ayrılık sinyalleri veren mühim bir açıklama da bulundu. Euro ve AB prosedürlerinin Fransa'ya zarar verdiğini belirten Le Pen dostça ayrılmanın vaktinin geldiğini ifade etti.

AB GERÇEKLEŞMEYECEK HAYALLER KURUYOR

Fransa'nın kendi ayakları üzerinde durabileceğini sık sık ifade eden Le Pen:

''Trump'ın Amerika'ya geri getirdiği istihdama bakın. Trump, Şi Cinping ve Theresa May ile ekonomik vatanseverlik yol alıyor. Sınırları olmayan bir dünya hayaline hala inanan sadece AB kaldı'' şeklinde konuştu.


BU AÇIKLAMALAR PAHALIYA MAL OLDU

Olay yaratan bu ifadelerinden sonra Le Pen'in başına hiç ummadığı bir şey geldi. Cumhurbaşkanlığı'nın en kuvvetli adaylarından olan Le Pen'in dokunulmazlığı kaldırıldı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap