SON DAKİKA



Haber > Dünya > Fosfor ve vakum bombalarıyla saldırı!

Fosfor ve vakum bombalarıyla saldırı!

16 Haziran 2016 Perşembe - 14:28




Suriye'deki Rus ordusuna ait savaş uçakları Halep'in kuzeyinde yer alan bir hastane ve ilaç fabrikasına fosfor ve vakum bombalarıyla saldırdı.





Rus jetleri dün gece Halep'in kuzeyinde yer alan Anadan ilçesindeki Anadan hastanesine "fosfor", Kefr Hamra beldesindeki Asya ilaç fabrikasına ise "vakum" bombasıyla saldırdı. Saldırıda hastane ve ilaç fabrikasının kullanılmaz hale geldi.

Rus jetlerinin kentin tek çıkış noktası olan Kastillo yolu ile Handarat bölgesi yoğun şekilde bombalanırken, Halep merkezde yönetim karşıtlarının kontrolündeki yerleşim yerlerine de saldırılar düzenleniyor.

Saldırılarda ölü ve yaralılara ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

15 GÜNDÜR DEVAM EDİYOR

Rus ordusuna ait savaş uçakları 15 günden bu yana Halep ve çevresinde muhaliflerin kontrolünde yer alan ilçe, belde ve köylerdeki çarşı, pazar yeri, hastane ve sivil savunma merkezlerini yoğun şekilde bombalıyor.


Suriye'de hava saldırıları düzenleyen Esad rejimi ile Rus hava kuvvetlerinin bombardımanları kolaylıkla ayırt edilebiliyor. Rus yapımı olan ama teknolojisi eski rejim uçakları saldırıları yüksek irtifadan yapamıyor. Alçalarak hedefe doğru yaklaşıp sadece geniş alanları vuruyor. Nokta atış yapılmadığı ve kullanılan mühimmat fazla tutulduğu için tahribat geniş bir çevreye yayılıyor.

Ayrıca rejim uçakları, saldırı için irtifa kaybederken yüksek ses çıkartıyor. Rus uçakları ise saldırı anında hedefe fazla yaklaşmadığı için sesleri yere ulaşmıyor. Rus saldırılarında ilk duyulan ses, bombaların infilak etmesi oluyor. Rejim uçakları bombardıman için hedeflere teker teker yaklaşırken, Rus uçakları en az ikisi bir arada havalanıp saldırıyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap