SON DAKİKA



Haber > Dünya > First Lady'den ABD Başkanı Biden'a 'fırça'

First Lady'den ABD Başkanı Biden'a 'fırça'

10 Haziran 2021 Perşembe - 14:58




ABD Başkanı Joe Biden'ın yurt dışı turu ilginç olaylarla başladı.





ABD lideri Joe Biden'ın ilk yurt dışı turu ilginç olaylarla başladı. Biden'ın boynuna konan ağustos böceği fazlasıyla konuşuldu ancak First Lady Jill Biden'ın kameralar önünde sarf ettiği cümle her şeyin önüne geçti.

Tüm dünya ve Türkiye'nin gözünü çevirdiği uçuştan önce ABD lideri Joe Biden Andrew Hava Üssü'ne helikopterle geldi ve Air Force One uçağını beklemeye başladı.

Biden, Twitter'dan "Başkanlığımın ilk yurtdışı gezisi için bugün İngiltere ve Avrupa'ya gidiyorum. Demokrasilerin bu yeni çağın zorluklarını karşılamak için bir araya gelebileceğini biliyorum, bu hafta Avrupa'da bunu kanıtlama şansımız var" mesajını paylaştı.

İlk yurt dışı gezisi öncesinde ABD Başkanı, ülkeyi istila edilen ağustos böceklerinin saldırısından nasibini aldı. Ağustos bölceklerinden biri, Andrews Hava Üssü'nden ayrılırken Biden'ın boynuna kondu.

Boynuna konan bir ağustosböceğini eliyle savuran Biden, Air Force One'da kendisiyle seyahat edecek gazetecilere, "Ağustos böceklerine dikkat edin" dedi ve ekledi: "Bir tanesi şimdi üzerime kondu!"

Uluslararası haber ajansları Associated Press (AP) ve Reuters muhabirleri, Biden'ın ağustos böceği ile mücadelesini kare kare yakalamayı başardı ve fotoğrafları dünyaya servis etti.

ASKERLERİ ARKASINA ALIP PUTİN'E MESAJ VERDİ

Başkan Joe Biden'ı taşıyan uçak G7 Zirvesi için İngiltere'deki Mildenhall Askeri Üssü'ne iniş yaptı. Biden, Avrupa gezisinin ilk durağı olan Suffolk kentindeki üste Amerikan askerleri ve ailelerinden oluşan kalabalığa seslendi.
Biden, Avrupa gezisi kapsamında yüz yüze görüşeceği Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e Rus hükümetinin 'zararlı faaliyetler' yapması durumunda Washington'un 'sağlam ve anlamlı' yanıt vereceği uyarısında bulundu.

ABD lideri, Avrupa'daki temaslarının her noktasında "ABD'nin geri döndüğünü ve dünya demokrasilerinin en çetin zorluklar ve gelecekleri için en önemli meselelerin üstesinden gelmede birlikte hareket edeceğini açıkça belirteceğini" söyledi.

Rusya lideri Putin'le randevusunu hatırlatan Biden, "Ona bilmesini istediğim şeyleri söyleyeceğim" deyip ekledi: "ABD, Rusya ile istikrarlı ve öngörülebilir bir ilişki istiyor. Ancak Rus hükümeti zararlı faaliyetlerde bulunursa ABD'nin sağlam ve anlamlı bir şekilde yanıt vereceği konusunda nettim, bunu zaten gösterdik. ABD, Avrupa ve başka yerlerde demokrasilerin egemenliğini ihlal etmenin sonuçları olacağını ileteceğim. Washington'un transatlantik ittifaka bağlılığı ise 'kaya gibi sağlam'."


ABD Başkanı'ndan önce kürsüye çıkan First Lady Jill Biden ise, askerlere hitap ederken hemen arkasında duran kocasını kameralar önünde 'fırçaladı'. Konuşma başlarken, Joe Biden'ın askerlerle halen iletişim halindeydi.

Bunun üzerine First Lady arkasına dönüp baktı ve 'Joe dikkat et' dedi. First Lady'nin şakasının ardından kalabalıktan gülüşmeler duyuldu ve ABD Başkanı Biden'ın asker selamı verdiği görüldü.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap