SON DAKİKA



Haber > Dünya > Finlandiya'dan afetzedelere yardımlar devam ediyor

Finlandiya'dan afetzedelere yardımlar devam ediyor

22 Şubat 2023 Çarşamba - 13:57




Çadır, battaniye ve hijyen malzemeleri, kara ve hava yoluyla deprem bölgesine ulaştırılıyor. Finlandiya hükümeti, 1 milyon euro insani yardım yapacak.





İskandinav ülkesi Finlandiya, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türkiye'ye yardım elini uzatmaya devam ediyor.

Yardımlar, Türkiye'nin Helsinki Büyükelçiliği koordinasyonunda organize ediliyor.

Büyükelçiliğin bilgilendirmesine göre, Finlandiya'nın Vanta, Pori ve Lahti şehirlerindeki Türk derneklere ait binalar yardım toplama merkezleri olarak belirlendi ve depremzedelerin öncelikli ihtiyaçlarına ilişkin malzeme listeleri vatandaşlara duyuruldu.

Kara ve hava yoluyla taşınıyor

Bu kapsamda, vatandaşların yoğun desteğiyle toplanan ayni yardımlar bugüne kadar Türk Hava Yolları'nın (THY) kargo seferleriyle ve Türk vatandaşlarının kendi olanaklarıyla temin ettikleri tırlarla kara yoluyla taşındı.


Bugüne kadar 1850 battaniye, 605 uyku tulumu, 64 yatak, 9 çadır, 75 ısıtıcı, 20 aydınlatma cihazı, 12 ton giyecek, 6 ton hijyen malzemesi ve 1 ton gıda Türk vatandaşları tarafından toplandı.

1 milyon euro insani yardım

Finlandiya hükümeti de Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Federasyonu aracılığıyla Türkiye ve Suriye'ye toplam 1 milyon euro insani yardım yapacağını açıkladı.

Finlandiya hükümeti tarafından ayrıca hibe edilen 300 kış koşullarına uygun, ısıtmalı ve her biri 10 kişilik büyük çadır 11 Şubat günü Türkiye'ye ulaştırıldı.

Çadır, uyku matı, battaniye


Ayrıca Finlandiya Kızılhaçı, 5 tır yardım malzemesini depremi müteakip peyderpey Türkiye'ye gönderdi.

Toplam yardım, aileler için 300 çadır, 4 bin 334 uyku matı, 3 bin 160 seyahat yatağı, 4 bin battaniye ve yer yatağı, 1500 döşek, 80 sahra yatağı ve 200 uyku tulumundan oluştu.

Bu malzemenin masraflarının Finlandiya Dışişleri Bakanlığı tarafından karşılandığı ifade edildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap