SON DAKİKA



Haber > Dünya > Finlandiya Cumhurbaşkanı: NATO üyesi olmamız için referanduma gerek yok

Finlandiya Cumhurbaşkanı: NATO üyesi olmamız için referanduma gerek yok

03 Nisan 2022 Pazar - 16:09




Rusya - Ukrayna savaşının başlamasıyla NATO üyeliğinin gündeme geldiği Finlandiya'da Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, ittifaka katılmaları için referanduma gerek olmadığını söyledi.





Finlandiya'da Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, çarşamba yaptığı açıklamada, son kamuoyu yoklamalarının halkın desteğini gösterdiğini savundu.

Finlandiya devlet televizyonu YLE'nin iki hafta önce yayımladığı ankete göre katılımcıların yüzde 62'si, NATO'ya girmekten yana tavır koymuştu.

Ülkenin önde gelen gazetelerinden Helsingin Sanomat'ın üç hafta önceki bir anketi de halkın yüzde 61'inin NATO üyeliğini desteklediğini göstermişti.

NATO'ya başvuran ülkelerin referandum yapma koşuluna işaret eden 73 yaşındaki Cumhurbaşkanı anketlerin, Finlandiya halkının halihazırda NATO üyeliğini desteklediği anlamına geldiğini söyledi.

Niinistö, NATO konusunda İsveç'le koordineli bir şekilde çalışmanın ve aynı sonuca varmanın önemli olduğunu vurguladı. Konuyu İsveç Başbakanı Magdalena Andersson'la birkaç kez tartıştığını açıklayan Niinistö, ileride daha fazla görüşme yapacaklarını belirtti. İki ülke NATO'ya üye olmasa da ittifaka yakın birer ortak.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap