SON DAKİKA



Haber > Dünya > Filistinlilerin duvarlarına 'Yahudiler bıçaklandığında sessiz kalmaz ' yazıldı

Filistinlilerin duvarlarına 'Yahudiler bıçaklandığında sessiz kalmaz ' yazıldı

09 Aralık 2019 Pazartesi - 16:23




Kudüs'ün Şuafat beldesine baskın düzenleyen Yahudi işgalciler, Filistinlilere ait 186 aracın lastiklerini patlattı "Araplar düşmana eşit", "Topraklarımızda düşmanlara yer yok" ve "Yahudiler bıçaklandığında sessiz kalmaz" gibi ifadeler mahalledeki birkaç ev ve arabada graffitiye edildi.





Yahudi işgalciler, işgal altındaki Kudüs'ün doğusunda Filistinlilere ait onlarca araca zarar verdi, bazı evlerin duvarlarına ırkçı sloganlar yazdı.

Görgü şahitlerinden alınan bilgiye göre, birkaç kişilik Yahudi işgalci grubu, Kudüs'ün doğusunda Şuafat beldesine gece saatlerinde baskın düzenledi.  "Araplar düşmana eşit", "Topraklarımızda düşmanlara yer yok" ve "Yahudiler bıçaklandığında sessiz kalmaz" gibi ifadeler mahalledeki birkaç ev ve arabada graffitiye edildi.

Yahudi işgalciler, Şuafat beldesinin El-Eşkariye Mahallesi'nde bazı evlerin duvarlarına Arapları hedef alan İbranice ırkçı sloganlar yazdı, Filistinlilere ait 186 aracın lastiklerini patlattı.

Öte yandan İsrail polisinden yapılan yazılı açıklamada, “polis kuvvetlerinin, Şuafat’taki araçlara zarar verildiğine ilişkin ihbarın ardından bölgede arama ve tarama çalışmalarına başladığı" belirtildi.


Saldırganların video görüntüleri ortaya çıkmasına rağmen bölge yetkilileri hala suçluları teşhis edemediğini iddia etti.

Filistinlilere ait mülkleri hedef alan saldırılarla gündeme gelen radikal Yahudi örgüt "Bedel Ödetme", işgal altındaki Kudüs'ün doğusu ve Şeria'nın batısının yanı sıra İsrail'deki Filistin kent ve köylerinde de benzer saldırılar gerçekleştiriyor.

İsrail'in 1967'de işgal ettiği Şeria nehrinin batısında 250'ye yakın yasa dışı Yahudi işgal birimi bulunuyor. Bu yerlerde ikamet eden 400 binden fazla Yahudi işgalci, Şeria nehrinin batısında işgal altında yaşayan Filistinliler için hayatı daha da zor hale getiriyor.

Uluslararası hukuka göre, işgal altındaki topraklarda bulunan tüm Yahudi işgal birimleri yasa dışı kabul ediliyor.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap