SON DAKİKA



Haber > Dünya > Filistin'den Uluslararası topluma çağrı: İsrail iki devletli çözümü, apartheid sistemi ile değiştiriyor

Filistin'den Uluslararası topluma çağrı: İsrail iki devletli çözümü, apartheid sistemi ile değiştiriyor

10 Ekim 2021 Pazar - 18:14




Filistin Dışişleri Bakanlığı, İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere yönelik ihlallerini artırmasının, İsrail'in iki devletli çözümü, apartheid sistemi ile değiştirmesinden kaynaklandığını bildirdi.





Filistin Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin son dönemde Filistin'deki artan saldırıları ve ihlallerine tepki gösterilerek, bundan İsrail hükümetinin sorumlu olduğu belirtildi.

Yahudi yerleşimcilerin, Batı Şeria genelinde işgal güçlerinin himayesinde sürekli Filistinlilere ve mülklerine saldırdığı vurgulanan açıklamada, Yahudi yerleşimcilerin gün aşırı yaptığı baskınların, işgalin sürdürülmesi ve Batı Şeria'nın ilhakının en belirgin araçlarından olduğu kaydedildi.

İsrail güçlerinin saldırıları ve ihlallerinin, kaosa ve şiddete davet olduğu kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bunlar, İsrail'in iki devletli çözümü işgal altındaki Filistin topraklarında iğrenç apartheid sistemi ile değiştirme yönündeki resmi kararından kaynaklanıyor. Bu sistem, uluslararası toplumun gözü önünde Yahudi yerleşim birimlerine yönelik kararlar ve tedbirlerle dayatılmaya çalışılıyor. "

Açıklamada ayrıca, tüm bunların yanı sıra Yahudi yerleşimcilerin Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde zeytin ağaçlarına zarar vererek, Filistinli çiftçilerin topraklarıyla bağlarını koparmaya çalıştığı vurgulandı.

Uluslararası topluma ve ABD yönetimine, Filistin halkının korunması ve uluslararası meşru kararlarla temsil edilen barış iradesinin hayata geçmesi için çaba sarf etme çağrısı yapıldı.


Yahudi yerleşimciler, Batı Şeria'da sık sık Filistinlilere saldırıyor ve onların temel geçim kaynaklarını hedef alıyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap